Brexit toolkit: start vandaag

14-03-2019

Op 31 oktober 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk mogelijk de Europese Unie. Mocht een No Deal Brexit doorgaan dan lopen ondernemers het risico dat ze vanaf 1 november geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit de havens van Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden vertrekken dagelijks veerboten naar het Verenigd Koninkrijk. Elke veerboot bevat gemiddeld 5,5 kilometer aan vrachtvervoer. En daar komen ook nog 300 personenwagens en 1.200 passagiers bij. Voor zo min mogelijk oponthoud bij de Douane is het na een No Deal Brexit belangrijk dat douaneformaliteiten op orde zijn. Daarom is het noodzakelijk dat bedrijven kijken naar de verschillende mogelijkheden om aangifte te doen. Eén van de mogelijkheden is aansluiten op Digipoort, zodat aangiften van goederenverkeer rechtstreeks naar de Douane verstuurd kunnen worden.

Start vandaag dus nog met de voorbereidingen en het bekijken van de mogelijkheden. Want de voorbereidingstijd voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk kan maanden in beslag nemen. De Douane heeft een toolkit ontwikkeld die ondernemers op weg helpt. Aarzel niet en zorg ervoor dat uw handel met het Verenigd Koninkrijk soepel blijft verlopen.

Op de website van de Belastingdienst is het volledige stappenplan te vinden. Op deze pagina vindt u meer informatie over aansluiten op Digipoort.

Gerelateerde dienst