Post van de overheid direct op je mobiel met de Berichtenbox-app

09-10-2018

Vanaf vandaag is het mogelijk post van de overheid ook direct op een mobiel of tablet te lezen. Dat kan met de Berichtenbox-app van MijnOverheid. De Berichtenbox-app is te downloaden via de Apple Appstore en de Google Playstore.

Zodra er nieuwe post is, geeft de app hiervan een melding. Openen van de app gaat makkelijk en snel met alleen een pincode. De app moet eenmalig gekoppeld worden aan een MijnOverheid-account met DigiD.

Direct op de hoogte

Met de lancering van de app is de toegang tot de Berichtenbox vereenvoudigd. Gebruikers kunnen post van de overheid direct in de app lezen en hoeven hiervoor niet meer in te loggen op MijnOverheid. Het is ook mogelijk om post vanuit de app door te sturen naar een ander e-mailadres.

De Berichtenbox-app maakt gebruik van de notificatiefunctie van mobiele telefoons en tablets. Gebruikers worden hierdoor snel en duidelijk gewezen op nieuwe post in de Berichtenbox. De verwachting is dat de app hierdoor een positief effect heeft op het aantal gelezen berichten.

Updates

Na de lancering worden er via updates regelmatig nieuwe functies aan de Berichtenbox-app toegevoegd, zoals het verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal mogen versturen.

Post van de overheid, direct te leze op uw mobiel. Met een pincode opent u de app. U logt een keer in met uw DigiD om de app te koppelen.

Gerelateerde dienst