Main content

Op dinsdag 9 maart wordt de metadata op de productieomgeving vervangen. En vervolgens de PKIoverheid Private Root G1 certificaten toegevoegd. Zorg dat u de metadata installeert en het PKIoverheid certificaat vertrouwt.

Wat wordt er gewijzigd?

De metadata wordt vervangen omdat het huidige PKIoverheid certificaat op 12-3-2021 verloopt. De metadata wordt gebruikt om een veilige verbinding met de Routeringsvoorziening tot stand te brengen. Daarna worden de Private Root G1 certificaten toegevoegd aan de Routeringsvoorziening.

Wat moet u doen?

1. Installeer de nieuwe metadata

Om ervoor te zorgen dat uw webdienst na de vervanging blijft werken, is het belangrijk dat u de nieuwe metadata van Routeringsvoorziening installeert.

De metadata is vanaf dinsdag 9 maart 14.00 uur beschikbaar via: https://metadata.toegang.overheid.nl/rv/productie-rvmetadata.xml

2. Vertrouw de PKIoverheid Private G1 root-chain

Vanaf 16:00 uur wordt de Private Root G1 certificaten toegevoegd. Het is belangrijk dat u de aansluitingen goed test. Omdat uw omgeving mogelijk niet automatisch de root-chain Staat der Nederlanden Domein Server CA 2020 vertrouwt.

Gerelateerde dienst(en)