Main content

Digikoppeling gaat het certificaat portaal.digikoppeling.nl vervangen, van een G3 publiek certificaat naar een G1 privaat certificaat. Het is voor gebruikers en afnemers van de COR/API noodzakelijk dat het nieuwe certificaat wordt vertrouwd (trusted) door uw systeem, zodat u ook na de vervanging verbinding kunt blijven maken. Deze aanpassing is alleen noodzakelijk voor de API. Maakt u alleen gebruik van de website portaal.digikoppeling.nl dan hoeft u niets te doen.

Trust het nieuwe PKIoverheid certificaat

Er zijn verschillende manieren hoe u een nieuw certificaat kunt ‘trusten’. Een mogelijke manier is om het gratis programma Keystore explorer te gebruiken. U kunt dat programma downloaden van de website: https://keystore-explorer.org/

Het nieuwe certificaat voor Digikoppeling vindt u op bij de Digikoppeling Documentatie.

Waarom is deze certificaat-vervanging noodzakelijk?

Logius, de certificaatverstrekkers en het NCSC hebben een vervangingsplan van PKIoverheid-certificaten opgesteld nadat bekend werd dat een reeks certificaten niet voldoet aan de afgesproken richtlijnen. Op de website van Logius vindt u meer informatie over dit plan, waaronder een infographic met enkele deadlines die van belang zijn.

Met deze certificaatvervanging voldoet Digikoppeling aan het vervangingsplan.