Doe meer met Machtigen!

Doe meer met Machtigen!

Veilige en laagdrempelige toegang tot digitale dienstverlening bij publieke dienstverleners is belangrijk voor alle burgers en organisaties in Nederland. Ook voor mensen die hier geen gebruik van kunnen, willen of mogen maken. Zij kunnen zich laten ‘vertegenwoordigen’ door een ander. De machtigingsfunctionaliteiten hiervoor worden verbeterd en uitgebreid.

Publieke dienstverleners kunnen in 2020 gaan aansluiten op deze nieuwe functionaliteiten. Op de hoogte blijven en nadenken over de eerste voorbereidingen kan nu al.

Op dit moment is het al mogelijk om iemand vrijwillig te machtigen om zaken te laten regelen bij publieke dienstverleners. Voor wettelijk vertegenwoordigers, zoals bewindvoerders en ouders van minderjarige kinderen, zijn er nog nauwelijks digitale mogelijkheden. Dit gaat dit veranderen. Programma Machtigen maakt het registreren en activeren van een vrijwillige machtiging makkelijker en bouwt aan nieuwe functionaliteiten voor wettelijke vertegenwoordigers. Publieke dienstverleners kunnen hier in 2020 gefaseerd op gaan aansluiten.

Wat kan een publieke dienstverlener nu al doen?

Breng de eerste stappen in kaart. Ter voorbereiding op de aansluiting in 2020 kunnen publieke dienstverleners nu al nadenken over onderstaande stappen.

doe meer met machtigen

Meer informatie?

Nog niet bekend met het onderwerp machtigen? Wilt u als dienstverlener op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of meer weten over hoe u het Programma Machtigen in uw organisatie kunt inzetten? Neem contact op met Logius.

Status

Publieke dienstverleners kunnen in 2020 gefaseerd aansluiten op de nieuwe Machtigingsvoorziening.

Vragen

Stel uw vraag door een e-mail te sturen naar machtigen@logius.nl.

Contact en ondersteuning

Zoekt u zakelijk contact met Logius? Het Servicecentrum is op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur actief.