Main content

Marc van Velzen vertelt over zijn werk bij Logius als Chief information officer (CIO) en hoofd Security & Compliance Office.

Ook werken bij Logius?

*Muziek speelt*
*Tekst verschijnt*
Werken bij Logius is werken voor Nederland
Interview met Marc van Velzen, CIO en hoofd Security & Compliance Office

Veiligheid is een heel belangrijk thema voor Logius, want ons product is vertrouwen. De Nederlander moet kunnen vertrouwen op de digitale overheid en wij zorgen daarvoor. Die betrouwbaarheid van de overheid wordt ook misbruikt door criminelen. Bijvoorbeeld om je oma te phishen en zich voor te doen als de overheid en haar dan iets af te troggelen. Daar treden we meteen tegen op als we daar melding van krijgen of als we dat zien. Phishing is dagelijkse kost, kleine hackers is dagelijkse kost. En dat is leuk om te doen, want daar hou je het veilig mee. Wat nog veel leuker is, is om ook bestand te zijn tegen grote aanvallen en intelligentere tegenstanders. Daar zit natuurlijk de echte uitdaging. En dat zijn hele dynamische momenten, want de druk wordt opgevoerd, de buitenwereld wil dat je dienst weer hersteld wordt. Wij zijn met de collega's dan bezig om dat weer in orde te maken. En zo proberen we de overheid veilig te houden voor de mensen. De combinatie die je bij Logius vindt, is die techniek en die dienstverlening. Dus dat dienstverlenende aan de samenleving gecombineerd met het enorme hightech werk. En er is heel veel werk. Ja, er is enorm veel werk bij Logius. Dat staat eigenlijk nooit stil. Hackers houden zich niet aan de kantooruren, dus we hebben een crisisorganisatie opgetuigd die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat staat. Als er dan iets gebeurt, mag ik het voortouw nemen als het echt uit de hand loopt. En dat vind ik een enorm leuk aspect aan mijn baan. Buiten kantooruren ligt de telefoon op het nachtkastje en als hij gaat dan gaan we in de benen.

*tekst verschijnt*
Samen werken we aan een digitale overheid voor iedereen
Kijk op logius.nl

Vragen?

Heb je vragen over een van onze functies? Of wil je meer weten over werken bij Logius? Neem gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl