Main content

Op vrijdag 7 augustus 2020 hebben Deloitte Risk Advisory B.V., Solvinity B.V. en Logius de overeenkomsten ondertekend voor de definitieve gunning van contracten met betrekking tot het leveren van Infrastructuur- en SIEM/SOC diensten.

Met deze nieuwe contracten investeert Logius in een toekomstvaste en flexibele digitale overheid, die voorbereid is op de modernste technologie├źn. De gunning is een grote mijlpaal voor Logius. Beide contracten worden afgesloten voor vier jaar, met een optie van nogmaals twee maal twee jaar.

Aanbesteding

De infrastructuur is de basis waarop alle Logius diensten zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort draaien. Onder de aanbesteding valt ook de SIEM/SOC dienstverlening, die de ICT-omgevingen monitort en tegenmaatregelen treft als er mogelijke IT-kwetsbaarheden worden gedetecteerd.

Gunning Infrastructuurdiensten

Voor Infrastructuurdiensten heeft Solvinity B.V. de opdracht gegund gekregen. 'We zijn ontzettend trots dat wij Logius mogen ondersteunen' zegt Hans van den Broek, CEO van Solvinity. 'Het is bewijs van het vertrouwen in ons vermogen om hoogwaardige en veilige oplossingen te leveren. De wensen van Logius passen perfect bij onze toekomstvisie op managed IT services: maximale flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden voor onze klanten, in een veilige en gecontroleerde omgeving.'

Gunning SIEM/SOC diensten

Voor SIEM/SOC is Deloitte Risk Advisory B.V. de partij aan wie Logius de opdracht heeft gegund. Guus van Es, partner Deloitte Risk Advisory: 'Logius gelooft in een digitale overheid die altijd, overal en voor iedereen toegankelijk is. Deloitte gelooft hier ook in en zet zich in voor een veilige, digitale samenleving waarin we samen leren en continu verbeteren. We zijn dan ook erg trots op het in ons gestelde vertrouwen. In de samenwerking levert Deloitte 24x7 managed security services en consulting services waardoor we security incidenten detecteren en helpen deze op te lossen en te voorkomen. Zo stellen we Logius in staat om op een verantwoorde manier de kansen van digitalisering blijvend te verzilveren.'