Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Met deze en vele andere producten en diensten helpen we de overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze functies? Of wil je meer weten over werken bij Logius? Neem gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Kom werken bij Logius, in het hart van de digitale overheid

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

Collega’s over Logius

Een aantal collega’s vertelt tijdens ons planningsevenement wat ze doen bij Logius. En hoe het is om bij ons te werken.

*Opzwepende muziek speelt*

Verschillende medewerkers van Logius:
Ik werk nu een half jaar met veel plezier bij Logius. Inmiddels meer dan acht jaar. Ik werk nu vijf jaar bij Logius. Ik hoor bijna bij het meubilair als je het zo bekijkt. Logius is het hart van de digitale samenleving. Ik vind het heel erg prettig om de stem van onze stakeholder, waaronder de burger, te kunnen vertalen in gebruiksvriendelijke producten en software. Bij Logius werken wij volgens Safe. Dat is opgeschaald agile werken. De organisatie is ingericht om een flexibele en wendbare organisatie te zijn en snel in te kunnen spelen op de ontwikkelingen die plaatsvinden. De voldoening uit mijn werk haal ik uit oplossen van bepaalde vraagstukken. Ook vind ik het leuk om mee te werken aan de verbetertrajecten. Voor de overheid is het belangrijk dat iets betrouwbaar is en veilig, nou, dat is mijn vakgebied. En ik hoef dan niet te vragen: moeten we dat wel of moeten we dat niet doen? Het moet gewoon goed zijn. De functionele wens of eis zo neer te zetten dat het ook beheersbaar is en dat het ook gebruikt kan worden door andere collega's. Dat is een continu proces en dat daagt continu uit. Je moet op zoek gaan naar de meeste waarde die je kan leveren. Maar dat moet je ook kunnen verantwoorden, want daar is niet iedereen het altijd mee eens. In mijn rol vind ik het eigenlijk wel heel leuk om dat te doen. Voor mij is de voldoening echt talentgericht werken. Ik ben zelf echt, zoals ze zeggen een verbinder, en daar is ruimte voor. Waarbij traditioneel veel van bovenaf werd opgegeven van: zo moeten jullie gaan werken. Is er nu eigenlijk de kans voor teams om zichzelf te organiseren. Dat geeft heel veel vrijheid. Ik stelde een aantal vragen van: kan ik dit doen, mag ik dit doen? En de reacties waren altijd: ja, natuurlijk kan je dat doen en mag je dat doen, ga daarvoor. Al gauw proef je hier dat bij Logius echt die ondernemende sfeer eruit kwam. Er werd de gelegenheid geboden om intern door te groeien naar iets anders en die heb ik met twee handen aangegrepen. Als coach fungeren voor jonge mensen die ieder hun eigen vak aan het uitvoeren zijn, dat is echt heel gaaf om te kunnen doen. Wij zijn een heel leuk, maar serieus team. Een geoliede machine. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Het is een goede balans tussen serieus werk, maar ook tijd en ruimte voor gewoon leuke dingen. Ik kan veel sfeer brengen. Dus we proberen wel plezier te maken, maar ook hard te werken. En we zijn ook vaak toch aan het pionieren. Het is hard werken, maar we doen dat gezamenlijk, in verbinding met elkaar. Het is keihard werken, keihard lachen en keihard genieten.

*Muziek eindigt*

Logo Logius, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld.

Beeldtekst: Meer weten?
www.logius.nl/werkenbij

Actuele vacatures

 • Functioneel Beheerder Officiële Publicaties

  Standplaats: Den Haag

  Ga jij als functioneel beheerder er voor zorgen dat ministeries, andere centrale overheidsorganisaties en de Eerste en Tweede Kamer hun publicaties probleemloos publiek toegankelijk kunnen maken op internet? En zo bijdragen aan een transparante overheid voor onze samenleving? Bij KOOP in Den Haag zijn we op zoek naar jou! Het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties (kortweg KOOP) is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet zoals overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl. Dagelijks verzorgen we duizenden publicaties voor- en met overheidsorganisaties. We werken volgens het Scaled Agile Framework (SAFe). KOOP is een zelfstandig onderdeel van Logius.
 • XML Contentspecialist Omgevingswet

  Standplaats: Den Haag

  De Omgevingswet gaat er voor zorgen dat voor iedereen helder is welke wetten en regels er gelden voor de leefomgeving. Zo kunnen bijvoorbeeld bouwprojecten sneller van start gaan. Ben jij een XML contentspecialist met passie voor koppelvlakken? En wil jij eraan bijdragen dat omgevingswet-gerelateerde besluiten snel en feilloos worden gepubliceerd? Zet dan bij KOOP in de Den Haag je volgende stap in je carrière. En werk mee aan een transparanter Nederland.
 • Senior Technisch Applicatiebeheerder LVBB

  Standplaats: Den Haag

  Alle wetten voor de leefomgeving zijn gebundeld in één wet: de Omgevingswet. Zo wordt voor iedereen duidelijk welke regels gelden in de omgeving en kunnen bijvoorbeeld bouwprojecten sneller van start gaan. De LVBB speelt hierin een cruciale rol. Wil jij als technisch applicatiebeheerder er voor zorgen dat de techniek achter deze landelijke voorziening vlekkeloos blijft draaien? Bij KOOP in Den Haag krijg je de kans. En werk jij mee aan een transparanter Nederland.
 • Java DevOps Engineer ROO

  Standplaats: Den Haag

  Wil jij als DevOps Engineer er voor zorgen dat de overheid goed benaderbaar is? Dat iedereen alle adressen en belangrijke contactpersonen van overheidsorganisaties kan opvragen? En zo bijdragen aan een transparante overheid voor onze samenleving? Kom werken bij Logius-KOOP in Den Haag. Het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties (kortweg KOOP) is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet zoals Overheid.nl, Wetten.nl en Officiëlebekendmakingen.nl. Dagelijks verzorgen we duizenden publicaties voor- en met overheidsorganisaties. We werken volgens het Scaled Agile Framework (SAFe) en zijn goed ingericht op hybride werken. KOOP is een zelfstandig onderdeel van Logius.
 • Business Analist Omgevingswet

  Standplaats: Den Haag

  De Omgevingswet gaat er voor zorgen dat voor iedereen helder is welke wetten en regels er gelden voor de leefomgeving. Bouwprojecten kunnen hierdoor sneller van start gaan. Als business analist ben jij de linking pin tussen businessvraag en implementatie. Jij levert een belangrijke bijdrage aan de verdere doorontwikkeling van de LVBB, het fundament onder het Digitaal Stelsel voor de Omgevingswet. En zo werk jij mee aan een transparanter Nederland. Interessant? We verwelkomen je graag bij KOOP in Den Haag.
 • Financial Business Controller

  Standplaats: Den Haag

  Jij kent graag het verhaal achter de cijfers en houd je naast de standaard P&C producten ook bezig met andere vraagstukken. Jouw analyses hebben veel meerwaarde in de organisatie en dat geeft voldoening. Werk je graag in een dynamische werkomgeving waarin verandering veel uitdagingen biedt? Dan is werken als business controller bij Logius jouw volgende carrièrestap. Wij werken voor Nederland en een gezellig, divers team wacht op jou. Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Daarvoor is het belangrijk dat onze eigen financiële en economische processen op rolletjes lopen. Als business controller help jij onze organisatie om altijd in control te zijn. Dat doe je op de volgende vlakken.
 • Coördinator financiële administratie

  Standplaats: Den Haag

  Je bent een expert in Exact. De boekhouder waar de hele financiële administratie op kan leunen. Veranderingen maken jou niet aan het schrikken, maar je ziet ze als een kans om je meerwaarde te laten zien en je stempel op zaken te drukken. Past dit bij jou? Dan wacht jou een heel interessante senior functie bij Logius, de digitale dienstverlener van de overheid. Jouw uitdaging
 • Functioneel beheerder digitale overheid

  Standplaats: Den Haag

  EHerkenning is de plek waar ondernemers in Nederland inloggen bij overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, UWV en Gemeenten. Het is een complex en innovatief ICT-systeem en beslist een uitdaging voor iedere ervaren functioneel beheerder. Logius is de beheerorganisatie achter eHerkenning en we hebben een mooie plek voor jou vrij! Jouw uitdaging in een werkdag Jij kunt bijdragen aan de digitale transformatie van de overheid en de dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Wat een uitdaging! Iedere gemiddelde werkdag is er een vol afwisseling.
 • Netwerk architect digitale overheid

  Standplaats: Den Haag

  Als netwerk architect werk je samen met je collega’s aan het eigen IT-fundament van Logius gebaseerd op cloud technologie. Jouw focus ligt primair op de infrastructurele aspecten van het netwerk.  Wil jij als Netwerk architect de digitale dienstverlening van Nederland continu verbeteren en werken met de modernste technieken? Kom dan naar Logius!
 • Specialist informatiebeveiliging MijnOverheid

  Standplaats: Den Haag

  MijnOverheid is het persoonlijke portaal van de overheid voor burgers. Jij zorgt als specialist informatiebeveiliging voor een optimale omgeving voor de gebruiker. Beschikbaarheid, een juiste werking en goede beveiliging van de website en app van MijnOverheid gaan boven alles. Houd de digitale dienstverlening van Nederland veilig en werk vanuit Den Haag met de modernste technieken.
 • Specialist API-integratie

  Standplaats: Den Haag

  Wil je elke dag opnieuw je IT-kennis verdiepen? Dan moet je bij Logius in Den Haag zijn. Hier werk je als specialist API-integratie in een super innovatieve omgeving en met de nieuwste technieken. En je hebt ook nog eens een baan met impact. Want de bestaande én nieuwe API-integraties en koppelingen die ervoor zorgen dat particulieren, ondernemers en de overheid betrouwbaar en veilig gegevens kunnen uitwisselen, die ontwikkel en verbeter jij!
 • Service manager

  Standplaats: Den Haag

  Dankzij de diensten van Logius kunnen burgers inloggen met DigiD, hun gegevens bekijken in MijnOverheid en kunnen bedrijven gestandaardiseerd gegevens uitwisselen met overheden. Als service manager zie jij toe op de kwaliteit van deze en nog veel meer producten en diensten. Zo lever jij bij Logius in Den Haag een onmisbare bijdrage aan een overheid die werkt voor iedereen.
 • Security engineer IT Platform

  Standplaats: Den Haag

  Wij zoeken 4 (DevSecOps) specialisten voor de Agile Release Train die ons eigen IT-platform bouwt, op basis van microservices en schaalbare cloudoplossingen. Dit is een turn-key DevOps containerplatform in de Cloud van de Nederlandse overheid. Word jij enthousiast van termen als Kubernetes of Docker en wil jij als security engineer de digitale dienstverlening van Nederland veilig houden? Kom dan naar Logius!
 • Platform engineer

  Standplaats: Den Haag

  Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als platform-engineer bij Logius in Den Haag zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.
 • DevOps engineer

  Standplaats: Den Haag

  Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als devops engineer werk je bij Logius in Den Haag aan het Logius platform en zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.
 • Architect geautomatiseerd berichtenverkeer (DiGiPoort)

  Standplaats: Den Haag

  Wij zoeken 3 architecten met een voorliefde voor geautomatiseerd berichtenverkeer, koppelvlakken (o.a. WUS en ebMS) en een complex stakeholderspeelveld. Denk jij nu: “Ja, die voorliefde heb ik!” Dan komen wij graag in contact met jou. Wat ga je doen?Werken bij Logius betekent een grote mate van vrijheid in hoe je je werk uitvoert, een informele en collegiale sfeer en een helpende hand op elk gebied. Bij ons is de balans tussen werk en privé in evenwicht en wij investeren graag in jou. Niet alleen in je kennis, maar vooral ook in jou als mens. Bovendien is ons dienstverleningsportfolio erg divers, waardoor er volop doorgroeimogelijkheden zijn.
 • Project management ondersteuner

  Standplaats: Den Haag

  Wij zoeken een Agile Release Train Ondersteuner/Project Management Ondersteuner die de teams binnen Logius verbindt en optimaal laat draaien, door hen op een breed gebied te ondersteunen.
 • Platform engineer Gegevens & Berichten

  Standplaats: Den Haag

  Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties. Dat is wat wij doen bij Logius, bijvoorbeeld via de services als DiGiD en MijnOverheid. Wat ga je doen? Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als platform-engineer bij Logius in Den Haag zorg jij er mede voor dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.
 • Architect Stelseldiensten

  Standplaats: Den Haag

  Wij zoeken een (senior) architect voor de Agile Release Train, waarbinnen het Stelsel van Basisregistraties en de Stelselvoorzieningen vallen. Beiden spelen een belangrijke rol in de gegevenshuishouding van de Nederlandse overheid. Wil jij in deze spilfunctie bijdragen aan de digitale overheid van Nederland? Weet jij als geen ander hoe ICT functioneert en hoe dit binnen de Rijksoverheid kan worden toegepast? Beschik je over de nodige ervaring met (SAFe)Agile werken of heb je hier interesse in? Dan is deze baan als (senior) architect perfect voor jou! Bel ons voor meer informatie! Waarom Logius?
 • Senior Scrum Master

  Standplaats: Den Haag

  Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je meerdere Agile teams binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.
 • Medewerker Klantcontactcentrum Logius

  Standplaats: Den Haag

  Help burgers antwoorden te vinden over DigiD, DigiD Machtigen en MijnOverheid. Voor het Klantcontactcentrum (KCC) van Logius, de Digitale Overheid, beantwoord je samen met collega’s vanuit Den Haag allerlei vragen van gebruikers. Je draagt bij aan het verbeteren van de producten van Logius, zodat burgers er steeds beter mee overweg kunnen.

Staat jouw vacature er niet bij?

Logius is continu op zoek naar nieuwe collega's. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verhalen van Logius collega's

Roger

“De voortdurende innovaties maken mijn werk heel uitdagend”

“Werken bij Logius is iets waar je met trots over kunt vertellen.” Aldus Roger, sourcing manager. “We ontwikkelen hoogwaardige producten. Denk aan DigiD, MijnOverheid, Digipoort en andere producten die heel zichtbaar zijn in de samenleving.” Benieuwd wat Rogers rol daarin is? Lees zijn verhaal.

Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.