Main content

De DigiD app is steeds populairder. Het aantal gebruikers steeg in 2019 van 2,4 miljoen naar ruim 6 miljoen. Ook het aantal keren dat er werd ingelogd verdubbelde van 3 naar 6 miljoen per maand. De populariteit van de app is duidelijk terug te zien in de app-stores. De DigiD app was in 2019 zelfs de meest gedownloade gratis app in de App Store. De app is ontwikkeld door Logius, de ICT-dienstverlener van het Rijk, bekend van DigiD en MijnOverheid. Logius streeft met haar diensten en producten naar gebruiksgemak en veiligheid.

Eenvoudiger te activeren

Vroeger konden gebruikers de app alleen activeren via een brief of sms. Tegenwoordig is de app direct te activeren met een ID-check van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. De app scant eenmalig het identiteitsdocument met de NFC-lezer die recente smartphones bezitten.

Meerdere apparaten

Sinds kort is het mogelijk om de DigiD app op meerdere apparaten tegelijk te installeren. Hiermee komt Logius tegemoet aan een wens van veel gebruikers.

Steeds meer organisaties vereisen dat er wordt ingelogd met de DigiD app of sms-controle. Zo zijn persoonsgegevens beter beschermd. De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen.

Gerelateerde dienst(en)