Main content

Samen met de stad Den Haag en de Digicampus participeert Logius in Startup in Residence. Met hun challenge vragen zij startups om in beperkte tijd een technisch prototype te maken, dat demonstreert hoe een digital sandbox eruit kan komen te zien.

Versnipperde innovatie vraagt om veilige experimenteerruimte

De gemeente Den Haag, Logius en de Digicampus zien op het gebied van digitale dienstverlening versnipperde innovatie, niet-structurele samenwerkingen met andere overheden en marktpartijen en een ontbrekende aansluiting op de praktijk.

Via deze challenge wordt daarom gezocht naar een oplossing voor hoe we met elkaar slimmer kunnen vernieuwen en innoveren. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligde digitale omgeving (‘sandbox’) of een verbindend ontwikkelplatform, dat dient als experimenteeromgeving voor innovatie met de bouwblokken van de Digitale Overheid.

Lees meer over de challenge Digital sandbox for innovation and co-creation

Over Startup in Residence

Het Startup in Residence programma verbindt start- en scale-ups met uitdagingen in het publieke domein. Doel is dat startups of scale-ups met een oplossing of werkend prototype komen. Zie ook Startup in residence