Main content

Intro video: overzicht van de NS huiskamer met titel: PI-planningsevent 3 en 4 april

PI Planning Event 3 en 4 april: waar gaan we aan werken?
Op woensdag 3 en donderdag 4 april vond het tweede Program Increment (PI) Planning Event van dit jaar plaats. Tijdens het event is de planning gemaakt voor het tweede kwartaal van de Agile Release Trains Authenticatie & Portalen en Platform & Connectiviteit.

Gedurende de twee dagen is met veel enthousiasme en gedrevenheid gewerkt aan een gedragen, transparante en gezamenlijke planning conform gestelde prioriteiten voor het tweede kwartaal (april tot en met juni 2019).

Hoe verloopt een PI-planningsevent?
Ben je benieuwd naar hoe het PI-planningsevent verliep en horen wat stakeholders ervan vonden om deel te nemen? Bekijk dan het filmpje dat je in twee minuten laat zien wat er tijdens een PI-planningsevent gebeurt.

Hoe blijven stakeholders op de hoogte?
Gedurende het kwartaal dat volgt op het PI-Planningsevent worden bij Logius tweewekelijkse sprint reviews per team georganiseerd en binnen een ART worden system demo’s gehouden waarbij feedback wordt gevraagd aan interne en externe stakeholders. Zo blijven stakeholders op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens de PI.

Logius en SAFe (Scaled Agile Framework)
Logius wil sneller inspelen op veranderingen in de samenleving. Die staat nooit stil. En Logius ook niet. Daarom is de Logius-organisatie anders ingericht. Uitgangspunt is wendbaar werken én steeds kort cyclisch waarde toevoegen voor mensen en organisaties.

Wil je meer lezen over SAFe bij Logius? Download deze twopager.