Main content

Op 2 juni 2022 is de maximale berichtgrootte op het Centraal Aansluitpunt (CA) verhoogd van 20MB naar 100MB. Wilt u voortaan grotere berichten gaan versturen of ontvangen? Test dan de hele keten, met name op de afhandeling van grote berichten en doorlooptijd.

Tien grotere berichten per dag

Het CA ondersteunt standaard berichten tot 20MB. Na deze aanpassing ondersteunt het aanvullend een loadprofiel van tien berichten per dag met een payload tussen 20MB en 100MB.

Mocht u een hoger loadprofiel willen, dan kan Logius de impact hiervan op de technische infrastructuur en beheerafspraken onderzoeken. Als blijkt dat we het gewenste hogere loadprofiel kunnen leveren, dan zullen we u een voorstel doen voor de aangepaste dienstverlening inclusief een financieel voorstel. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Test de hele keten

Als u berichten van tussen 20MB en 100MB wilt gaan versturen of ontvangen, dan moet u vooraf testen of alle applicaties in de gehele keten kunnen werken met deze berichtgrootte. Dus niet alleen uw eigen applicatie.

Het CA adviseert om ook te letten op time-outs die applicaties kunnen geven als een bestand te veel tijd neemt om door de gehele keten verwerkt te worden. Test dus altijd twee zaken:

  • dat de hele keten ├╝berhaupt met berichten tussen 20MB en 100MB om kan gaan
  • dat de hele keten om kan gaan met de langere doorlooptijd die de verwerking van berichten tussen 20MB en 100MB in de hele keten zal hebben

Doorlooptijd

De doorlooptijd van het versturen van een bericht met een payload van 100MB was in de testfase ongeveer 33 seconden. Deze doorlooptijd kan in de praktijk langer of korter uitvallen. De totale doorlooptijd is afhankelijk van meer dan alleen de performance van het CA. Van invloed op de (totale) doorlooptijd zijn onder andere:

  • de infrastructuur en componenten van de client
  • de netwerkverbinding van client naar het CA
  • de netwerkverbinding van het CA naar de backend
  • de infrastructuur en componenten van de backend

Aanpassing afspraken dienstverlening

Logius zal de afspraken voor onze dienstverlening aanpassen voor het verwerken en ondersteunen van berichten met een payload tussen 20MB en 100MB. Hiervoor brengen we geen extra kosten in rekening. Deze aanpassingen delen we met de afnemers van het CA.

Gerelateerde dienst(en)