Main content

Een hoogwaardige digitale infrastructuur is meer dan ooit onmisbaar voor de economie en samenleving. Snel, veilig en eenvoudig zaken doen met een goed bereikbare, transparante overheid is wat burgers, bedrijven en andere overheidsorganisaties verwachten.

Het is van maatschappelijk belang dat het gebruik van internet transport weerbaarder wordt tegen cybercriminaliteit zoals DDoS aanvallen en continuïteit beter geborgd. In dit kader bundelt Logius de krachten met overheidsorganisaties om samen direct te koppelen met internetproviders in Nederland. Met als doel de impact van DDOS-aanvallen aanzienlijk te reduceren.

Daarnaast maken overheden steeds meer gebruik van diverse clouddiensten en wijzen van connectiviteit om onderling data uit te wisselen en lijkt synergie voor de hand. In opdracht van Logius heeft TNO daarom verkennend onderzoek verricht naar mogelijk te behalen synergie.

Tijdens CTO-raad van het Rijk in september 2020 is op beide enthousiast gereageerd door de CTO’s van het Rijk. Het Chief Information Office-Rijk (CIO Rijk) is gevraagd het voortouw te nemen om samen met de CTO leden en Logius tot een spoedige uitwerking te komen. Dit initiatief draagt bij aan het toewerken naar een toekomstbestendige, veilige en betrouwbare digitale infrastructuur.
 

Gerelateerde dienst