Main content

Op maandag 3 februari vond een sessie voor de Rijksoverheid plaats over de nieuwe e-factuurstandaard NLCIUS. Tijdens de sessie waren functioneel en technisch beheerders van diverse Rijksonderdelen aanwezig. Logius en RVO organiseerden deze sessie. Het doel van de sessie was om Rijksonderdelen te begeleiden met de implementatie van de nieuwe e-factuurstandaard NLCIUS in alle financiële applicaties.

Het is de tweede keer dat de sessie in Den Haag werd gehouden. De eerste sessie vond plaats in december 2019 en mede dankzij het grote succes is er een tweede sessie georganiseerd. Circa 30 mensen namen deel aan beide sessies.

Alle financiële applicaties in gebruik bij de Rijksoverheid zullen binnenkort in staat zijn om zonder conversie de e-factuur in deze nieuwe standaard te kunnen verwerken.

NLCIUS

NLCIUS is een nieuwe e-factuurstandaard en maakt voor overheid en bedrijfsleven duidelijk waar een e-factuur aan moet voldoen en wat er op een e-factuur moet staan, ongeacht de onderliggende techniek van uitwisseling. De standaard NLCIUS is opgesteld door diverse brancheorganisaties uit het bedrijfsleven en de overheid. Door de implementatie van NLCIUS is de Rijksoverheid gestart met de uitfasering van de specifieke overheidsstandaard OHNL voor e-facturen. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat de Rijksoverheid zich meer richt op de markt.

De Rijksoverheid roept alle softwareleveranciers op om in volgende releases ruimte in te bouwen voor de implementatie van NLCIUS.
 

Gerelateerde dienst(en)