Main content

MijnOverheid voldoet aan alle toegankelijkheidseisen voor mensen met een beperking. De website is makkelijk te begrijpen en daarnaast makkelijk te gebruiken. Bovendien toont twee derde van de gebruikers van MijnOverheid zich tevreden over de digitale dienstverlening die MijnOverheid biedt.

Na een aantal verbeteringen te hebben doorgevoerd op MijnOverheid heeft Logius een nieuwe toegankelijkheidstoets (WCAG2.1) uitgevoerd. Uit de toetsing bleek dat MijnOverheid aan alle 50 criteria voldoet en daarmee een toegankelijkheidsverklaring mag gaan publiceren met het stempel A - voldoet volledig. MijnOverheid voldoet hiermee aan alle strenge eisen op het gebied van makkelijk te begrijpen en te gebruiken website voor mensen met een beperking.

MijnOverheid, duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Logius onderzoekt periodiek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de gebruikservaring en tevredenheid van bezoekers aan MijnOverheid. Uit het eerste onderzoek over de tevredenheid en behoeften blijkt dat ruim twee derde van de bezoekers tevreden is over de digitale dienstverlening op MijnOverheid. Gemiddeld beoordelen zij de dienstverlening met een 7,6.

Bezoekers zijn met name tevreden over de duidelijkheid, overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van MijnOverheid. 75% geeft aan te kunnen vinden of doen waar zij MijnOverheid voor gebruiken.

De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om MijnOverheid verder te verbeteren. Zo hebben jongeren opmerkingen gemaakt over bijvoorbeeld het gebruiksgemak. Daarnaast zijn er aanbevelingen gekomen van gebruikers die met een mobiel apparaat inloggen en van minder digitaal vaardigheden over het inloggen.

Logius en MijnOverheid

Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Logius verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid. Hier valt zowel het beheer van de architectuur van de producten en diensten als de doorontwikkeling onder. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, toegankelijkheid en beveiliging van MijnOverheid.

Gerelateerde dienst(en)