Main content

De digitale overheid moet altijd en overal toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook voor mensen die (kleuren)blind of slechthorend zijn, die een lichamelijk beperking hebben of die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze week is het de Week van Toegankelijkheid. Om extra aandacht te vragen voor het onderwerp verzamelde Forum Standaardisatie vijf verhalen. Het artikel van donderdag gaat over Logius.

Overzicht van alle artikelen

Maandag

Samen aan de slag voor een inclusieve, toegankelijke overheid

Larissa Zegveld (voorzitter van Forum Standaardisatie) benadrukt het belang van toegankelijkheid en de kracht van samenwerking.

Dinsdag

Dagboek van een blinde

Blinden worden dagelijks geconfronteerd met obstakels waar mensen zonder beperking geen weet van hebben. Tim in ’t Veld vertelt over de obstakels waar hij tegenaan loopt.

Woensdag

Banken investeren in toegankelijkheid

Ook bedrijven moeten zich inzetten om voor toegankelijkheid. In dit artikel wordt beschreven welke stappen banken nemen om toegankelijk te worden en blijven.

Donderdag

Overal, altijd en voor iedereen

De overheid is in beweging om digitale diensten toegankelijker te maken. We geven een samenvatting van de afspraken en wetgevingen voor overheidsorganisaties en enkele adviezen om voortdurend toegankelijk te blijven.

Vrijdag

Terug- en vooruitblik (morgen volgt de link).

Terugblik op de week met daarin tips om je organisatie toegankelijk te houden. Ook staan we stil bij de ‘Pas toe of leg uit’-lijst.

Gerelateerde dienst(en)