DigiD Machtigen update

Nieuwe website live op 10 juni

8 juni 2020

Op woensdag 10 juni 2020 gaat de vernieuwde website www.machtigen.digid.nl naar productie. Vanaf dat moment kunnen burgers en professionals eenvoudiger online iemand machtigen of gemachtigd worden.

Wat is er veranderd voor burgers en professionals?

De content, navigatie en zoekfunctie zijn verbeterd en de website is overzichtelijker opgezet. Zo kunnen bezoekers gemakkelijker de informatie vinden die zij zoeken. Ook heeft de website een fris uiterlijk gekregen, die voldoet aan de nieuwe Rijkhuisstijl. De website blijft herkenbaar aan het vertrouwde DigiD Machtigen logo en het logo van de Rijksoverheid.

De belangrijkste veranderingen

  • De drie hoofdtaken staan prominent op de homepage: ‘Iemand machtigen’, ‘Gemachtigd worden’ en ‘Machtiging activeren’. De gebruiker kan direct aan de slag met machtigen en het is niet langer nodig om eerst in te loggen.
  • Op de homepage zijn de veel aangevraagde machtigingen weergeven, zodat de gebruiker nog sneller aan de slag kan met machtigen.
  • De ‘flows’ voor ‘Iemand machtigen’ en ‘Gemachtigd worden’ zijn vereenvoudigd op basis van gebruikerstesten. Ook is de inhoud van de brief met de machtigingscode verbeterd.

Heeft u als aangesloten dienstverlener linkjes naar DigiD Machtigen staan op uw eigen website? Check deze dan.  Verwijs altijd naar de volgende pagina’s zodat u altijd de meest actuele informatie verstrekt:

Contact en ondersteuning

Zoekt u zakelijk contact met Logius? We zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.