Main content

Digimelding verbeteren

Hieronder ziet u een overzicht van de aankomende en recentelijk uitgevoerde releases.

Release Datum
... 8 april 2021
... 11 maart 2021
... 11 februari 2021
... 14 januari 2021
Release Digimelding 1.80.0
Release Bali 1.81.0
28 december 2020
Release Digimelding 1.79.1
Release Bali 1.80.0 
10 december 2020
Release Digimelding 1.79.0 
Release Bali 1.80.0
12 november 2020

Aankondiging Digimelding Webservice – nieuw endpoint

10 november 2020

Vanuit Logius is er een verandering in gang gezet op certificaat gebied. Voor machine-to-machine verkeer gaat er gebruik gemaakt worden van Private Root CA - G1 certificaten. Voor Digimelding wordt het webservice verkeer gerekend onder het machine-to-machine verkeer. Het Digimelding Webservice verkeer zal met deze wijziging gesplitst worden van het portaal verkeer en op een ander endpoint worden geplaatst. Lees meer.

Gerelateerd Nieuws

Webinar TMV2.0/Digimelding succesvol

10-07-2018
Op donderdag 28 juni vond het webinar TMV2.0/Digimelding plaats. Dit webinar was een samenwerking met RvIG en VNG en was bedoeld voor afnemers die terugmelden op de BRP.

Openbare Consultatie Digimelding: Wijzigingen DMKS

28-05-2018
Naar aanleiding van wensen die zijn geuit in de Digimelding community, stelt Logius voor de Digimelding koppelvlakstandaard (DMKS) en de bijbehorende documentatie aan te passen.

Omschrijving van de aanpassingen ten behoeve van het Kadaster

9 maart 2020

Publicatie nieuwe Digimelding catalogus BAG én toevoeging BGT & BRT

Op dit moment loopt een project om Digimelding en het Kadaster Terugmeldsysteem aan elkaar te koppelen. Met deze koppeling is straks terugmelden op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Basisregistratie Topografie (BRT)  mogelijk. Ook terugmeldingen op de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) lopen dan via deze koppeling. Daarom wordt de BAG-catalogus gewijzigd en worden de BGT-en BRT-catalogus toegevoegd aan Digimelding.

Project koppeling Digimelding en Terugmeldsysteem Kadaster

Digimelding is opgezet als stelseldienst om terug te melden op de basisregistraties. De BRP, NHR en de BAG zijn inmiddels aangesloten. Digimelding is alleen toegankelijk voor overheden en vooral geschikt om administratieve gegevens te melden. Daarom heeft het Kadaster een terugmeldsysteem voor de open geografische basisregistraties opgericht. De BAG, BGT en BRT zijn op dit systeem aangesloten.  De BAG ontvangt daardoor twee gescheiden terugmeldstromen. Voor het beheer van BAG-terugmeldingen hebben BAG-bronhouders momenteel ook twee verschillende applicaties: BAG BALI voor Digimelding berichten en de BAG terugmeldbeheerapplicatie voor terugmeldingen via het Kadaster.

Het project zorgt voor een koppeling tussen Digimelding en het Kadaster. Terugmeldingen via Digimelding komen ook binnen bij het Kadaster en worden op dezelfde manier behandeld als terugmeldingen die direct bij het Kadaster worden gedaan. BAG-bronhouders hoeven dan alleen de terugmeldbeheerapplicatie van het Kadaster te gebruiken. De BGT en BRT voegen we bovendien toe aan Digimelding.  De Logius-applicatie BAG BALI wordt vervolgens uitgezet.

Nieuwe catalogi

Vanwege de koppeling en de inhoudelijk verouderde BAG-catalogus, implementeren we nieuwe Digimelding catalogi. De nieuwe catalogi zijn nu al inzichtelijk in de vernieuwde Digimelding aansluitkit (https://logius.nl/diensten/digimelding/documentatie). Met deze nieuwe catalogi kunnen aangesloten partijen de impact voor de overgang beter overzien. Later kunnen zij de nieuwe catalogi ook uittesten op de Digimelding pre-productie. 

In het eerste kwartaal van 2020 gaat de koppeling live. De catalogi gaan eerst in pre-productie live en later in productie. De exacte datum communiceren we uiteraard van tevoren. Op het moment dat de nieuwe catalogus voor de BAG live gaat, kunt u via de oude Digimelding catalogus niet meer terugmelden op de BAG. NB: de ketentesten zijn ingepland van 16 t/m 20 maart.

Contact en ondersteuning

Zoekt u zakelijk contact met Logius? We zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.