Digipoort update

Let op! Een deel van de dienstverlening met betrekking tot de Digipoort wordt gefaseerd overgedragen aan de Douane. Het betreft de dienstverlening voor de uitwisseling van gegevens met de Douane, Grensbewaking, NCA-SafeSeaNet en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit.

Momenteel zitten we in een overgangsfase. Dit betekent dat u voor nieuwe aanvragen m.b.t. bovengenoemde organisaties contact kunt opnemen met de Nationale  Helpdesk Douane(link is external). Voor het wijzigen van bestaande aansluitingen verzoeken wij u contact op te nemen met het Servicecentrum Logius 0900 555 45 55 (10 ct per gesprek)

Certificaatvervanging Digipoort

Digipoort gebruikt voor het beveiligen en ondertekenen van de communicatie PKIoverheid-certificaten. Deze PKIoverheid-certificaten zijn een onmisbare schakel in beveiligd internetverkeer. Een certificaat is een legitimatiebewijs van een website of ICT-systeem. Periodiek verlopen deze certificaten. Iedere keer dat deze certificaten verlopen, moet de certificaatinformatie van de nieuw te gebruiken PKIoverheid-certificaten worden gecommuniceerd.

Op deze pagina is alle certificaatinformatie te vinden die door Digipoort wordt gebruikt. Zowel de actuele certificaatinformatie als aanstaande certificaatinformatie.

De informatie is zoveel mogelijk geordend per berichtenstroom en per koppelvlak van Digipoort. Digipoort ondersteunt de volgende koppelvlakken:

  1. ebMS2 voor overheden
  2. WUS
  3. FTP / GBK
  4. SMTP-MTA / SMTP-MSA/POP3

Indien er een certificaatvervanging van toepassing is, wordt dit per berichtstroom gecommuniceerd. De (tijdelijke) informatie komt op de certificaatvervangingspagina te staan, na implementatie op productie wordt de informatie opgenomen in de aansluitdocumentatie.

Voor de volgende berichtstromen zijn de volgende certificaatvervangingen onderkend (druk op de link in de tabel voor meer informatie):

Berichtenstroom

Periode

SBR

Februari 2020
Augustus/ november 2019

E-procurement Februari 2020
Oktober / november 2019
   

Contact en ondersteuning

Zoekt u zakelijk contact met Logius? We zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.