Main content

eIDAS regelt dat burgers en bedrijven binnen de Europese Unie (EU) met erkende nationale inlogmiddelen net zo makkelijk en veilig als in eigen land bij de Nederlandse overheid terecht kunnen. Bent u een overheidsorganisatie, of een organisatie met een publieke taak? Dan kunt u aansluiten op de eIDAS-infrastructuur. eIDAS geeft u zekerheid over de identiteit van uw gebruikers, ook wanneer zij een ander nationaal inlogmiddel hebben.

Voor wie is eIDAS?

Voor overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak zoals ministeries, lokale overheden, organisaties in de zorg, onderwijs, pensioen en waterschappen.

Voordelen

Naast het feit dat eIDAS een verplichtend karakter kent voor organisaties die DigiD en eHerkenning aanbieden, is eIDAS praktisch voor u als organisatie en voor uw klanten. Kan uw klant niet beschikken over een DigiD maar heeft deze wel de beschikking over een ander Europees erkend inlogmiddel, dan kunt u met eIDAS bijvoorbeeld uw inschrijfprocedure versnellen of gemak voor uw gebruikers verhogen. Hierdoor ontstaat een hogere klanttevredenheid.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Veilig en betrouwbaar
  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Zekerheid over met wie uw organisatie te maken heeft
  • Meer gemak voor uw gebruikers
  • U voldoet met een aansluiting aan Europese regelgeving

Status

Beschikbaar voor organisaties met een publieke taak

Categorie

Toegang