Main content

eIDAS regelt de authenticatie (ben jij wie je zegt dat je bent?) wanneer een persoon met een Europees inlogmiddel online een dienst wil afnemen. Op deze manier bent u er zeker van wie bij uw organisatie online diensten wil afnemen.

Wanneer u altijd werkt op basis van een BSN, kunt u dat aangeven. eIDAS laat dan uitsluitend gebruikers door die over een BSN beschikken. Is een BSN gewenst maar niet strikt noodzakelijk, dan ontvangt u de Europees afgesproken identificatiegegevens om uw online dienst te leveren.

Wilt u diensten leveren aan bedrijven? eIDAS regelt dat in het bedrijvendomein eveneens een bevoegdheidsverklaring wordt meegegeven. Op deze manier bent u er zeker van dat personen die inloggen gemachtigd zijn om namens hun organisatie online diensten bij u af te nemen.

Aansluiten op de eIDAS-infrastructuur

Overheden sluiten via erkende ICT-bedrijven aan op eIDAS. Onder de tab 'Documentatie' vindt u meer informatie en ervaringsverhalen van dienstverleners als Socale Verzekeringsbank en Studielink.   

Onder 'Documentatie' wordt ook informatie gegeven over de toepassing van eIDAS-stijlelementen, zoals de EU-vlag als visual marker bij de inlogknop voor Europees inloggen.

Informatie voor burgers over Europees inloggen

Meer informatie voor burgers over inloggen vanuit een EU-lidstaat bij een Nederlandse overheidsorganisatie, zoals de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank, vindt u op www.rijksoverheid.nl.