Main content

Het Logius Standaard Platform is een kant-en-klare ontwikkelomgeving waar overheidsorganisaties nieuwe digitale diensten zoals apps, websites of tools kunnen ontwikkelen. Het platformbeheer is hierbij volledig geautomatiseerd. De functionaliteiten staan verpakt in zogenaamde containers en kunnen snel worden op- en afgeschaald. Het platform maakt gebruik van gemeenschappelijke open source componenten en open standaarden. Dit zijn bouwblokken die de overheid eenmalig ontwikkelt en hergebruikt wat efficiƫntievoordelen oplevert.

App, website of tool ontwikkelen op het Standaard Platform

Wilt u als overheidsorganisatie snel een app, website of tool online hebben? Het Standaard Platform voldoet aan alle randvoorwaarden. Snel en vakkundig worden de nieuwste functionaliteiten ontwikkeld. Ons team van ervaren architecten, ontwikkelaars en beheerders begrijpt wat u nodig heeft waardoor u uitsluitend hoeft te focussen op het ontwikkelen en beheren van de eigen dienst.

Met het Standaard Platform kunnen overheidsorganisaties:

  • snel en vakkundig inspelen op veranderende behoeften
  • betrouwbaar en geautomatiseerd testen en ontwikkelen
  • eenvoudig (her)gebruik maken van bewezen componenten

Door de cloud agnostische inrichting voorkomt u een mogelijke afhankelijkheid van een leverancier. Dat maakt een eenvoudige exitstrategie mogelijk. Het platform maakt daarnaast gebruik van de meest actuele schaalbare cloudtechnologie (Kubernetes) zodat u kwalitatief hoogwaardige dienstverlening kunt opleveren en continu kunt verbeteren. Tenslotte is er geen aanbesteding nodig omdat het Standaard Platform van de overheid is.

Meer weten of direct aanvragen?

Vrijwel alle overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak kunnen gebruik maken van het Standaard Platform.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Logius.