Main content

DigiD release 6.9 staat op 11 september 2023 gepland. De release van de DigiD app staat op 18 september 2023 gepland. De volgende updates worden dan doorgevoerd:

Nieuw design en verbeterde toegankelijkheid DigiD app

De DigiD app wordt vernieuwd. De verschillende handelingen in de app blijven in de basis hetzelfde. Denk aan het activeren van de app of het toevoegen van de ID-check. Met name het uiterlijk verandert en sommige namen van de stappen en buttons veranderen. Bij het startscherm ziet de gebruiker voortaan in een oogopslag welke stappen hij moet zetten en waar hij is in het proces. Tijdens het activatieproces is het niet meer nodig om aan te geven of de gebruiker altijd wil inloggen in twee stappen. Ook de toegankelijkheid is verbeterd. Zo zijn gebruikers niet meer afhankelijk van Google Play Services voor het scannen van de QR-code. En problemen met een aangesloten toetsenbord in de Android-versie zijn opgelost.

Helpt uw organisatie mensen bij het gebruiken van DigiD?

Helpt uw organisatie mensen bij het gebruiken van DigiD? Dan bent u graag voorbereid op wat er verandert aan de DigiD app. Dat kunt op deze pagina lezen. Gebruikt u schermen van de DigiD app bijvoorbeeld in informatie- of cursusmateriaal? Ook kunt u de vernieuwde schermen van de app hier downloaden.

Eenvoudige herauthenticatie (EHA)

Als een gebruiker binnen een bepaalde tijd bij meerdere dienstverleners inlogt met zijn DigiD app (op een ander apparaat), hoeft hij alleen de eerste keer een koppelcode in te voeren en een QR-code te scannen. Alle volgende keren herkent DigiD de gebruiker en kan hij die stappen overslaan: hij hoeft dan alleen zijn pincode in te voeren in de app.