Main content

Verhalende content

Tweede viermaandsrapportage 2023

DigiD release 6.10 staat op 11 december 2023 gepland. De release van de DigiD app staat op 8 januari 2024 gepland.

Met het hele kantoor plaatsonafhankelijk en volledig in de cloud werken én in die werkomgeving alle gegevensuitwisseling met andere overheden via Diginetwerk laten lopen? Dat kan. 

Tot een kleine tien jaar geleden moesten bedrijven hun jaarrekening op papier inleveren. Stapels papier ging via de post naar de KVK. Onhandig, onveilig en veel werk. Nu gaat dat digitaal.

De DigiD app release 6.9.3 staat op 18 oktober 2023 gepland. 

‘Toen Nederland in lockdown ging en zaken vooral digitaal geregeld moesten worden, kwamen er steeds meer meldingen binnen over phishing’, vertelt Roeland. Hij is een van de medewerkers die bij Logius, DigiD en MijnOverheid veilig houdt.

Niet meer steeds dezelfde applicatie herbouwen bij een nieuwe aanbesteding. Dat is het doel waarmee Logius de Berichtenbox in eigen regie herbouwt. Hiermee ontstaan ook mogelijkheden om moderne (private) cloud native principes straks makkelijker toe te passen. En daar wordt system architect Alex Wille-van Toren heel enthousiast van. ‘We hebben straks een wendbaarder model, dat maakt ons werk zo leuk.’

Op vakantie naar het buitenland. Wat mag je dan niet vergeten? Je paspoort. Hiermee identificeer je je bij de grens. Digitaal was dat een ander verhaal. DigiD kon je bijvoorbeeld alleen in Nederland gebruiken. Met de komst van eIDAS is dat veranderd.

Eerste viermaandsrapportage 2023

Op 18 september wordt de vernieuwde DigiD app gelanceerd. Helpt u mensen bij het gebruiken van DigiD? Dan is het handig om te weten wat er verandert.