Hoofdinhoud
Logius heeft eigen producten en diensten voor de digitale overheid. Dit noemen we voorzieningen.
Dit zijn de voorzieningen van Logius
BSNk PP staat voor 'BSN-koppelregister polymorfe pseudoniemen'. Het is een voorziening die het mogelijk maakt om publieke en private authenticatie- en machtigingsmiddelen te gebruiken in het publieke domein. BSNk biedt de mogelijkheid om authenticatie op betrouwbaarheidsniveau hoog uit te voeren om de privacy en de veiligheid van de burger bij het inloggen te waarborgen. Het is beschikbaar voor organisaties die voor een publieke taak als authenticatiedienst, middelenuitgever, toegangsdienst, makelaar, machtigingenregister of als eIDAS-berichtenservice optreden. BSNk PP wordt opgenomen in de toekomstige Wet Digitale Overheid (WDO). Lees meer over BSNk PP.
Met DigiD Machtigen kan een persoon iemand machtigen die namens hem optreedt. Dit is handig als een gebruiker zelf niet goed met een computer of digitale dienstverlening overweg kan of dat wil uitbesteden. Een gemachtigde kan bijvoorbeeld een familielid, een zorgverlener of een belastingadviseur zijn. De machtiging geldt voor een specifieke tijdsperiode en voor één afgebakende digitale dienst. Lees meer over DigiD Machtigen.
In het Machtigingenregister Digipoort staat welke organisatie gemachtigd is voor het digitaal ophalen van berichten en gegevens. Deze berichten en gegevens worden opgehaald voor een specifieke klant (particulieren, ondernemers en organisaties) bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen of het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Lees meer over Digipoort.
De Centrale OIN Raadpleegvoorziening (COR) is een webinterface om het OIN-register te raadplegen. In het OIN-register staan alle uitgegeven openbare Organisatie-identificatienummers (OIN). Een OIN is een uniek nummer dat Logius toekent aan organisaties om zich te kunnen identificeren, authentiseren en autoriseren bij digitaal berichtenverkeer binnen en met de overheid. Lees meer over Centrale OIN Raadpleegvoorziening.
MijnOverheid is hét persoonlijke portaal van de overheid voor burgers. Via de website of de Berichtenbox en MijnGegevens apps hebben mensen overzichtelijk en veilig toegang tot de overheid. Zij kunnen hun persoonlijke gegevens inzien, post van de overheid ontvangen en de status bekijken van hun lopende zaken bij de overheid. Lees meer over MijnOverheid.
Ontwikkel, draai en beheer websites of applicaties die direct voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Dankzij onze kant-en-klare ontwikkel- en beheeromgevingen hoeft u zich niet langer te verdiepen in het beheer van een eigen infrastructuur. Lees meer over Standaard Platform.
Het Centraal Aansluitpunt (CA) is het knoopppunt voor berichtenverkeer tussen systemen voor overheidsorganisaties. Vrijwel alle overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak kunnen aansluiten op het Centraal Aansluitpunt. Lees meer over Centraal Aansluitpunt.
Digipoort is de ICT-centrale waar berichtenverkeer voor de overheid afgehandeld wordt. Digipoort werkt als een elektronisch postkantoor. Digipoort ontvangt het bericht; controleert het bericht op een aantal eisen; bevestigt, desgewenst namens de organisatie, de ontvangst van het bericht. Lees meer over Digipoort.
Digilevering levert berichten over belangrijke gebeurtenissen. Geabonneerde afnemers krijgen zo actuele en accurate gegevens uit basisregistraties. Verhuist bijvoorbeeld een bedrijf of verandert de waarde van een gebouw? Dan wordt u via Digilevering geïnformeerd over de gebeurtenis. U bepaalt zelf welke gebeurtenisberichten voor u relevant zijn. Lees meer over Digilevering.
Met Digimelding kunt u, namens uw organisatie, mogelijke onjuistheden in de gegevens van een (basis)registratie uniform, betrouwbaar en efficiënt terugmelden aan de bronhouder van deze registratie. Terugmelden is één van de instrumenten om de kwaliteit van basisregistraties te borgen. U kunt Digimelding gebruiken als onderdeel van uw eigen applicaties. Of als los webportaal, waar u bijvoorbeeld ook de status van een eerdere terugmelding kunt zien. Lees meer over Digimelding.
De Stelselcatalogus is een online catalogus. Het geeft inzicht, overzicht en duiding binnen het gegevenslandschap van de overheid. Welke gegevens worden er in welke registraties bijgehouden, welke betekenis hebben deze gegevens, en hoe verhouden de gegevens uit de verschillende registraties zich tot elkaar? Lees meer over Stelselcatalogus.
Digikoppeling is een set van standaarden, die logistieke afspraken bevat voor elektronisch berichtenverkeer tussen (overheids)organisaties. Zoals een brief in een envelop gaat voor verzending, zo gaat een elektronisch bericht in een digitale verpakking. Deze digitale verpakking is Digikoppeling. Digikoppeling gaat niet over de inhoud van het bericht. Lees meer over Digikoppeling.
Levert u goederen of diensten aan de Rijksoverheid? Dan moet u elektronisch factureren. Dit heet ook wel e-factureren. Logius beheert een aantal technische koppelingen en standaarden waarmee softwareleveranciers e-factureren mogelijk kunnen maken in hun software. Lees meer over E-factureren.