Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Communicatie Adviseur

  Den Haag

  Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Dat doen we met producten en diensten die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Wij zoeken een ervaren communicatieadviseur die samen met ons werkt aan de verdere groei van Logius. Zo breng jij bijvoorbeeld de voordelen van open standaarden bij de publieke sector onder de aandacht, zodat overheden beter digitaal kunnen samenwerken. Kun jij buiten de gebaande paden denken en werken en maak je soms complexe materie via verschillende kanalen toegankelijk voor jouw doelgroepen? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

 • Agile Project Management Ondersteuner

  Den Haag

  Ben jij de Agile PMO die ondersteunt, ontzorgt en van aanpakken weet? Een echte meedenker die ziet wat er moet gebeuren en snel actie onderneemt? Solliciteer dan nu!

  Je bent als Agile PMO steun en toeverlaat van een train en ondersteunt daarbij de zogenaamde Trojka (Release Train Engineer, Product Manager en System Architect) en waar nodig ook andere mensen binnen de Train, zoals bijv. HR managers, teams etc. Deze functie van Agile PMO heet RTO binnen Logius, wat voor Release Train Ondersteuner staat.

  Als PMO ben je onder meer verantwoordelijk voor:

 • Architect standaarden

  Den Haag

  Logius zorgt voor producten en diensten voor de digitale overheid. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digikoppeling. We werken in het kloppend hart van de digitale overheid. Met jouw integrale visie op architecturen zorg je ervoor dat burgers en medewerkers van overheidspartijen veilig en eenvoudig gebruik kunnen maken van producten van de e-overheid.

  Als architect (open) standaarden standaardiseer en ontwikkel je standaarden en afsprakenstelsels. Daarnaast geef je in het domein eProcurement sturing aan de verdere professionalisering, implementatie en uitvoering van het beheer van standaarden. eProcurement bestaat uit de diensten DigiInkoop en e-factureren. Met e-factureren sturen leveranciers facturen elektronisch naar de overheid.

 • Adviseur open ICT standaarden

  Den Haag

  Binnen de overheid wordt veel informatie uitgewisseld. Die uitwisseling moet efficiënt en veilig plaatsvinden en dat lukt beter als de goede standaarden worden gebruikt. Het Forum Standaardisatie selecteert open standaarden en stelt ze verplicht voor de overheid, waarbij rekening wordt gehouden met veiligheid en toegankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan het ‘slotje’ dat vooraan een webadres staat en een veilige webomgeving garandeert. Als adviseur bij het Bureau Forum Standaardisatie volg je de digitale ontwikkelingen die van belang zijn of kunnen gaan worden voor de overheid op de voet. Je adviseert daarbij over het gebruik van open standaarden.Zo zorg je er mede voor dat overheid, bedrijven en burgers snel, eenvoudig en veilig met elkaar kunnen communiceren.

 • Managementondersteuner Logius

  Den Haag

  De managementondersteuner die wij zoeken ontzorgt de teamleiders, geeft organisatorische en logistieke ondersteuning en is tegelijkertijd een sparringpartner in het structureren van het werk en afspraken.

  Ben je positief, hulpvaardig en vind je het leuk om snel een netwerk op te bouwen binnen de organisatie? Als managementondersteuner bij Logius bereid je de afspraken van de teamleiders voor door de juiste informatie te verzamelen binnen de organisatie. Daarnaast kun je goed prioriteiten stellen, weet je hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie en werk je secuur. Je houdt gemaakte afspraken bij en attendeert teamleiders op deadlines. Kortom, je bent onmisbaar voor het team.

  Taken

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.