Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Jurist

  Den Haag
  Wat ga je doen?Als jurist werk je in het hart van de digitale overheid en ben jij het juridische geweten van Logius en draag je eraan bij dat onze dienstverlening voldoet aan wet- en regelgeving. Daarvoor werk je samen met andere disciplines binnen Logius, zoals met architecten, productmanagers en servicemanagers. Jij maakt de vertaalslag tussen techniek en recht. Je hebt een kaderstellende, adviserende, toetsende en ondersteunende rol. Zo kan het zijn dat je in een adviserende rol “meedraait” met teams uit onze Agile Release Trains (ART’s) van onze collega directie Productiehuis. Je signaleert juridische risico’s en biedt opties hoe ze te vermijden.
 • Jurist aanbestedingen en bedrijfsjuridische zaken

  Den Haag
  Midden in het hart van de digitale overheid: daar werk je als jurist van Logius. Jij bent het juridische geweten van de producten en diensten die de overheid, bedrijven en burgers in staat stellen om eenvoudig en veilig digitaal met elkaar te kunnen communiceren. Vanuit Den Haag draag je eraan bij dat onze dienstverlening voldoet aan de wet- en regelgeving. Je uitvalsbasis is een team van juristen. Meestal werk je in multidisciplinaire teams samen met verschillende deskundigen. Denk aan contractmanagers en inkopers. Die adviseer je over bedrijfsjuridische aspecten binnen onze organisatie.
 • Senior jurist aanbestedingen en bedrijfsjuridische zaken

  Den Haag
  Logius zorgt voor een digitale overheid die werkt voor iedereen. Als senior jurist in Den Haag ben je het juridische geweten van onze producten en diensten en zorg je er mede voor dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving. Samen helpen we de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar digitaal te communiceren. Je bent onderdeel van een team juristen die veelal samenwerken met onder meer contractmanagers en inkopers. In multidisciplinaire teams geef je juridisch advies en ondersteuning bij inkooptrajecten, Europese aanbestedingen en bestaande contracten.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Wat ga je doen? Agility zit in jouw DNA, je gelooft in de Agile mindset en weet dit op een goede manier uit te dragen naar jouw collega’s. Als Scrum Master ondersteun je meerdere Agile teams binnen één van de Agile Release Trains van Logius en zorg je ervoor dat deze teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de Product Owner en je collega Scrum Masters en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je bouwt continu aan een krachtig en zelf organiserend Agile team en je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.
 • Servicemanager

  Den Haag
  Je bent als Service Manager voor één of meerdere Agile/DevOps teams mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van de producten en diensten bij Logius. Tevens ben je samen met de Product Owner het aanspreekpunt voor afnemers en leveranciers van de dienstverleningsketen. Je behartigt de belangen van de Logius dienstverlening en overziet het grote geheel met de onderstaande uitgangspunten.   Als Service Manager zorg je voor een juiste uitvoering van: Kwaliteit kenmerken en continue service verbetering:

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Verhalen van Logius collega's

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.

'We maken iets dat door heel Nederland wordt gebruikt'

Maaike werkt sinds een half jaar bij Logius. Ze krijgt een kick van problemen oplossen en dient graag de publieke zaak. Daarom koos ze voor Logius, nu ontwerpt ze voor álle Nederlanders.