Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.
 

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Vacatures

 • Strategisch Adviseur Digitale Overheid

  Den Haag
  Wat ga je doen?Hoe zorgen we als overheid dat iedereen altijd op een eenvoudige en veilige manier toegang heeft tot digitale systemen en informatie? Met daarbij veel aandacht voor de privacy. Als strategisch adviseur digitale overheid in Den Haag geef jij met concrete adviezen op dit actuele thema richting aan de toekomst. Binnen onze eigen organisatie, voor de hele Nederlandse samenleving en in Europees verband.
 • Senior Recruiter

  Den Haag
  Ben jij een enthousiaste Corporate (IT) Recruiter die van veel afwisseling houdt? Zoek je niet alleen de beste kandidaten voor de vacatures, maar ben je ook dé recruitment consultant voor de vacaturehouders? Weet jij de uitdagingen die de arbeidsmarkt geeft om te zetten naar creatieve wervingsactiviteiten waar we allemaal van kunnen leren? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Binnen Logius ben je als recruiter verantwoordelijk voor het werven en selecteren van medewerkers over de volle breedte van de organisatie, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het werven van kandidaten binnen een van de vier directies.
 • Recruiter

  Den Haag
  Heb jij inmiddels al de nodige ervaring binnen (IT)-recruitment opgedaan? Ben jij enthousiast en ondernemend en niet bang om onderwerpen naar je toe te trekken wanneer jij kansen ziet om processen te optimaliseren? Vind je het daarnaast leuk om veelzijdig met je vak bezig te zijn en te sourcen, talentenpools te onderhouden en specialist te worden als het aankomt op de inrichting van ons nieuwe ATS? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Binnen Logius ben je als recruiter verantwoordelijk voor het werven en selecteren van medewerkers over de volle breedte van de organisatie, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het werven van kandidaten binnen een van de vier directies. Je zorgt ervoor dat de diverse werving- en selectieprocessen binnen jouw directie soepel verlopen.
 • Junior Communicatieadviseur

  Den Haag
  Wat ga je doen?Je gaat werken voor Logius, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Logius helpt de overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig digitaal met elkaar te communiceren. Dat doen we met producten en diensten die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Zoals DigiD, eHerkenning en MijnOverheid. Daarnaast beheren we standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. En zijn we actief betrokken bij diverse afsprakenstelsels. Denk aan eHerkenning, Diginetwerk, Standard Business Reporting (SBR) en PKIoverheid.
 • Afdelingsmanager dienstontwikkeling Digitale Overheid

  Den Haag
  DigiD, Digipoort en MijnOverheid: het zijn producten en diensten met miljoenen gebruikers. En ze zitten in het portfolio van jouw afdeling! Als hoofd van de afdeling Portfolio-ontwikkeling in Den Haag werk jij in het hart van de digitale overheid. Met jouw helicopterview voeg je waarde toe voor alle Nederlanders.
 • Agile-coach

  Den Haag
  Als Logius geloven wij in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. En dat doe jij als agile-coach in Den Haag ook. Samen met je collega’s maak je je dan ook dagelijks sterk voor onze missie: publieke organisaties producten en diensten bieden waarmee burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Jij begeleidt de organisatie van het ‘agile doen’ naar het ‘agile zijn’. Hierbij maak je gebruik van SAFe als referentieraamwerk. Op onderdelen is dit raamwerk naar de dagelijkse Logius-praktijk verfijnd. In het verder brengen van de organisatie in haar agile-ontwikkeling benut je jouw theoretische en praktische kennis. Je weet deze te plotten op een manier van werken die bij Logius en haar omgeving past.
 • Functioneel Beheerder Bedrijfsvoering- en Datamanagementsystemen

  Den Haag
  Ben jij een ervaren functioneel beheerder of heb je een financiële achtergrond met veel affiniteit met ICT/bedrijfsvoeringsystemen? Wil jij vanuit het beheer en de ontwikkeling van tooling meebouwen aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het datamanagement binnen Logius? Dan gaan we graag met jou in gesprek.
 • Data Governance Officer

  Den Haag
  Wat ga je doen?Data Governance draait om het bewaken, beheren en verbeteren van de datakwaliteit en de data beveiliging. Data Governance zorgt ervoor dat er een brede visie en strategie voor datamanagement bestaat, die door iedereen wordt gedragen. Bij Logius ligt een mooie uitdaging voor een Data Governance Manager die een bijdrage wil leveren aan het realiseren van een datagedreven dienstverlening. Je bent direct betrokken bij de definitie en uitrol van de Data Governance strategie. We bieden je veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Niet alleen Data Governance executie, juist ook nieuwe data innovatie en optimalisatie over de hele breedte van de organisatie. Als Data Governance Manager:
 • Kwaliteitsadviseur

  Den Haag
  KwaliteitsadviseurBen jij een ervaren kwaliteitsadviseur met ervaring in een klantcontact omgeving? Maak jij graag impact op de samenleving? Ben je met jouw ervaring in staat om processen snel te analyseren en gedegen oplossingen aan te dragen? Heb je ervaring met gangbare standaarden in klantcontact zoals het gebruik van klanttevredenheidsonderzoeken en het continu verbeteren van dienstverlening? Dan komen wij graag met jou in contact! Wat ga je doen? De kwaliteitsadviseur heeft diverse onderwerpen in portefeuille:
 • Senior Scrum Master

  Den Haag
  DigiD, MijnOverheid en Digikoppelingen. Dat zijn de bekende producten en diensten van Logius in Den Haag voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken en snappen we dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Niet vreemd dus dat jij als senior scrum master alle ruimte krijgt om te experimenteren samen met vakspecialisten. Zodat je de agile-mindset binnen Logius verder kunt brengen.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Bij Logius in Den Haag leveren we producten en diensten voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken. En we begrijpen dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Daarom krijg jij als scrum master alle ruimte om het experiment aan te gaan en de agile-mindset binnen Logius verder te brengen. Daarbij kun je naar hartenlust samenwerken met vakspecialisten. En jezelf ontwikkelen op je vakgebied.
 • Strategisch Adviseur Data

  Den Haag
  Wat ga je doen?Heb jij snelle stappen gemaakt in de consultancy en wil je weleens voor langere tijd blijvend impact maken bij één organisatie? Ben jij de adviseur die graag op basis van data de inhoud bij elkaar brengt en dit weet te vertalen naar de essentie in de vorm van een scherp advies? Ben jij gedreven om met behulp van data een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke opgaven? Dan zijn wij bij het data lab op zoek naar jou! Je bent direct betrokken bij de definitie en uitrol van de datastrategie. We bieden je veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Niet alleen strategie-executie, juist ook data innovatie en optimalisatie over de hele breedte van de organisatie.Belangrijkste resultaatgebieden:
 • Sourcingmanager

  Den Haag
  Sourcingkansen optimaal benutten: daar krijg jij energie van. Als sourcingmanager bij Logius in Den Haag zet je jouw ondernemerschap in om ons sourcingbeleid vorm te geven én te implementeren. Zo heb je een belangrijke rol in het toegankelijk maken van de digitale overheid voor iedereen in Nederland.
 • Leveranciersmanager

  Den Haag
  Koppel jij praktische IT-kennis aan een heldere visie op leveranciersmanagement? Draag je graag bij aan een digitale overheid die voor iedereen in Nederland werkt en toegankelijk is? Deze vacature in Den Haag is jouw opstap naar een veelzijdige carrière. Als leveranciersmanager bij Logius zet je op hoog niveau belangrijke lijnen uit.Als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag, is Logius verantwoordelijk voor de digitale producten en diensten waarmee burgers zich verbinden met overheidsinstanties. Hier zijn veel externe leveranciers bij betrokken.
 • Technisch webanalist

  Den Haag
  Met data-inzichten bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke opgaven. Dat is de missie van de afdeling Data en Analyse binnen Logius: de dienst digitale overheid. Als technisch webanalist heb jij hierin een belangrijke rol. Kom jij de afdeling in Den Haag versterken? Door middel van data-analyse werken we aan de verbetering van de dienstverlening en interne bedrijfsvoering van Logius. Dit doen we met behulp van SAFe: het Scaled Agile Framework. Samen met het team pak je allerlei werkzaamheden op. Binnen het team ben je het eerste aanspreekpunt voor ontwikkelaars, data-analisten en afnemers op het gebied van webanalyse.
 • Operationeel Medewerker Inhuurdesk

  Den Haag
  Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend - niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn. Logius heeft op dit moment meer dan 200 leveranciers waar wij verschillende diensten van afnemen, van kleinere software contracten tot de gehele outsourcing van diensten en teams. Binnen Logius werken we volgens de SAFe/Agile werkwijze, wat ook betekent dat we met zelforganiserende teams werken.
 • Contractmanager digitale overheid

  Den Haag
  Contractmanager een afwachtende rol? Niet bij Logius! Ons agile inkoop- en contractenlandschap daagt je uit om op organisatievlak creatief te zijn, terwijl je binnen de kaders van wet- en regelgeving blijft. Jij bent de schakel tussen Logius-afdelingen en leveranciers en bewaakt de naleving van contracten. Zo zorg je dat de dienstverlening van de digitale overheid voor heel Nederland beschikbaar is én blijft.
 • Informatiebeveiliging-Specialist

  Den Haag
  Wil jij in het hart van de digitale overheid werken? Heb jij ervaring met operationele informatieveiligheid en risico’s beheersen? En ben je niet van checkbox-security? Dan komen wij graag met jou in gesprek! Wat ga je doen als IB specialist?Als IB Specialist ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius IB-ers. Dit doet je vanuit drie hoofdtaken.

Uitgebreide beschrijving vacatures

U vindt al onze actuele vacatures, inclusief uitgebreide beschrijving op de website Werken voor Nederland.

Kennismaken

Wil je vrijblijvend online kennismaken met Logius? 

Maak nu een afspraak

Werken bij Logius:

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Verhalen van Logius collega's

Cindy Babis op haar werkkamer

'Teams empowered maken, dat is mijn doel'

Cindy wilde vroeger stewardess worden, maar werd reisadviseur en later Agile teamcoach. Ze krijgt energie van het begeleiden van teams. Dat doet ze nu volop als Scrum Master bij Logius.

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.