Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Vacatures

 • Business Consultant Digitale Overheid - Domein Toegang

  Den Haag
  Zorgen dat de digitale dienstverlening van zoveel mogelijk overheidsorganisaties makkelijk en veilig toegankelijk is voor alle burgers. Dat is de kern van je boeiende functie als business consultant digitale overheid in Den Haag. Hoe je dit doet? Door overheidsklanten kennis te laten maken met onze mooie producten en diensten op het gebied van de ICT. En door ons product- en dienstenaanbod verder te helpen ontwikkelen, zodat we continu goed inspelen op de behoeften van onze stakeholders.
 • DevOps engineer

  Den Haag
  Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als devops engineer werk je bij Logius in Den Haag aan het Logius platform en zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.
 • Functioneel Beheerder

  Den Haag
  Wij zijn binnen de directie ‘Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling’ en specifiek binnen de afdeling Informatievoorzieningen op zoek naar een ervaren Functioneel Beheerder voor onze PR & Communicatieoplossingen. Wanneer deze vacature jou aanspreekt, gaan wij graag met jou in gesprek. Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ervaren Functioneel Beheerder die zich focust op de PR & Communicatie-oplossingen binnen Logius. Weet jij als geen ander hoe het gebruik van internet en intranet kan bijdragen aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen? Weet jij hoe je kunt voldoen aan de verplichte open standaarden? Heb jij ervaring met de bouw van apps? Beschik jij over de nodige ervaring met Agile-werken? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.
 • Release Train Engineer

  Den Haag
  DigiD, de Berichtenbox of MijnOverheid; iedereen in Nederland maakt wel eens gebruik van de digitale producten en diensten, waarmee Logius de dienstverlening van de overheid toegankelijker maakt. Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!
 • Contractmanager ICT

  Den Haag
  Wat ga je doen? DigiD, Digipoort, MijnOverheid. Zomaar enkele voorbeelden van de digitale diensten die Logius biedt aan de Nederlandse overheid. Als onze contractmanager ICT ben jij mede verantwoordelijk voor onze essentiële dienstverlening. Via optimaal contractmanagement draag jij, vanuit Den Haag, bij aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid.
 • Strategisch Inkoper ICT

  Den Haag
  Wat ga je doen?ICT-vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. Tegelijkertijd zijn ICT-inkopen en -contracten langetermijnzaken. Voor jou als strategisch inkoper bij Logius in Den Haag is dit het spanningsveld waarin je opereert. Via doelmatige en kwalitatief hoogwaardige inkoop zorg jij dat wij onze rol als dé digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid optimaal invullen.
 • Manager cluster Juridische Zaken

  Den Haag
  Juridische zaken en digitale dienstverlening: op dit uitdagende snijvlak werkt jouw cluster. En dat bij Logius, een organisatie die altijd in beweging is in het hart van de digitale overheid. Kan het nog mooier? Jazeker. Want als manager bouw jij met je team en je afdeling aan de toekomst van de hele organisatie én aan je eigen toekomst. Bij ons ontwikkel jij je verder als leider, coach, manager en vakmens. Ten slotte vertegenwoordig je de juridische afdeling bij (inter)departementale overlegstructuren.
 • Portfoliomanager bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling

  Den Haag
  IT-governance, personeels- en cultuurontwikkeling, inclusie, interne bedrijfsprocessen, IV-ondersteuning, fusie en integraties. Zijn dit thema’s die jou aanspreken? Als portfoliomanager bij Logius in Den Haag ben je hier dagelijks mee bezig. Jouw doel: het meerjarig portfolio van het domein bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling verder vormgeven en de realisatie ervan in goede banen leiden.
 • Platform engineer

  Den Haag
  Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als platform-engineer bij Logius in Den Haag zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.

Uitgebreide beschrijving vacatures

U vindt al onze actuele vacatures, inclusief uitgebreide beschrijving op de website Werken voor Nederland.

Werken bij Logius:

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Verhalen van Logius collega's

Cindy Babis op haar werkkamer

'Teams empowered maken, dat is mijn doel'

Cindy wilde vroeger stewardess worden, maar werd reisadviseur en later Agile teamcoach. Ze krijgt energie van het begeleiden van teams. Dat doet ze nu volop als Scrum Master bij Logius.

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.