Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Werken bij Logius

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Lees meer over de impact van ons werk op 'Werken voor Nederland'

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas)
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof
 • Een extra verlofregeling voor ouderen

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • Data Analist

  Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een veilige en betrouwbare digitale overheid? Ben jij iemand die van zijn hobby zijn werk maakt? Iemand die op de hoogte is van actuele trends ten aanzien van fraude en misbruik in het publieke domein. Ga jij in je vrije tijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data-analyse? Dan is het cluster Fraude & Data Expertise op zoek naar jou!

  Je levert samen met jouw collega’s een stevige bijdrage aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van Logius en de weerbaarheid van burgers en bedrijven.

  Wat ga je doen?

 • Senior ketenbeheerder

  Den Haag

  Ben jij goed in analyses, zie je verbanden en kun je die ook overbrengen naar collega’s? Als senior ketenbeheerder bij Logius is jouw antwoord daarop nadrukkelijk ja. In jouw werk draait alles om dienstverlening. Met jouw inzet lever je een belangrijke bijdrage aan de digitale dienstverlening van de overheid.

  Als senior ketenbeheerder heb je afwisselend werk in een dynamische omgeving. Je hebt te maken met een technisch landschap dat continu verandert en met een wereld die 24/7 in beweging is. Continuïteit is daarbij cruciaal. Je komt in aanraking met verschillende systemen, netwerken en partijen. Zo heb je te maken met product-owners en testers, maar ook met beheerders, gebruikers en ontwikkelaars.

 • Business Consultant

  Den Haag

  Wij zijn op zoek naar een Business Consultant. Wil jij bijdragen aan een verhoogde effectiviteit en efficiëntie van de ‘BV Nederland’? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

  Wat ga je doen?

  In je rol als Business Consultant ben je de verbinder tussen Logius en de buitenwereld. Je weet als geen ander wat het dienstverleningsconcept van Logius is en kunt dit vertalen naar toegevoegde waarde voor de afnemers en stakeholders. Je verkent de markt, weet wat er speelt en vooral hoe we deze behoeftes kunnen vertalen naar het productiehuis waar realisatie plaatsvindt. Je zorgt voor gedegen informatiestromen over de realisaties en (door)ontwikkelingen.

 • SIEM Specialist

  Den Haag

  Ben jij een ervaren SIEM Specialist die alles weet over informatiebeveiliging? Wil jij werken in het hart van de digitale overheid? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

  Als SIEM Specialist werk je in het hart van de digitale overheid. Samen met je collega’s waak jij over de digitale veiligheid voor producten en diensten zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. Dankzij deze diensten van Logius kunnen mensen veilig hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen naar burgers en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken.

 • Fraudeonderzoeker

  Den Haag

  Wil jij bijdragen aan een veilige en betrouwbare digitale overheid? Ben jij iemand die van zijn hobby zijn werk maakt? Iemand die op de hoogte is van de actuele trends ten aanzien van fraude en misbruik in het publieke domein. Ga jij in je vrije tijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen? Dan is het cluster Fraude & Data expertise op zoek naar jou!

  Je levert samen met jouw collega’s een stevige bijdrage aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van Logius en de weerbaarheid van burgers en bedrijven.

  Wat ga je doen?

 • Senior Scaling Scrum Master

  Den Haag

  Logius is op zoek naar een ervaren Senior Scaling Scrum Master, binnen Logius beter bekend als de Release Train Engineer (RTE). Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

 • Managementondersteuner Logius

  Den Haag

  De managementondersteuner die wij zoeken ontzorgt de teamleiders, geeft organisatorische en logistieke ondersteuning en is tegelijkertijd een sparringpartner in het structureren van het werk en afspraken.

  Ben je positief, hulpvaardig en vind je het leuk om snel een netwerk op te bouwen binnen de organisatie? Als managementondersteuner bij Logius bereid je de afspraken van de teamleiders voor door de juiste informatie te verzamelen binnen de organisatie. Daarnaast kun je goed prioriteiten stellen, weet je hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie en werk je secuur. Je houdt gemaakte afspraken bij en attendeert teamleiders op deadlines. Kortom, je bent onmisbaar voor het team.

  Taken

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.