Main content

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Welkom in het hart van de digitale overheid.
 

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl

Vacatures

 • Enterprise Architect (schaal 14/15)

  Den Haag
  In een complexe governance-structuur houdt Logius zich bezig met een breed scala aan maatschappelijk relevante onderwerpen. En wij hebben de switch gemaakt naar een agile-organisatie met het Scaled Agile Framework (SAFe). Bij ons in Den Haag neem jij als enterprise-architect de businessprocessen van onze klanten als startpunt. Van daaruit werk je aan een IT-strategie en -architectuur.
 • Business Consultant Gegevensuitwisseling

  Den Haag
  Wat ga je doen?Als Business Consultant ben je de verbinder tussen Logius en de buitenwereld. Je weet als geen ander wat het dienstverleningsconcept van Logius is en kunt dit vertalen naar toegevoegde waarde voor de afnemers en stakeholders. Je verkent de markt, weet wat er speelt en vooral hoe we deze behoeftes kunnen vertalen naar ontwikkeling van de dienstverlening. Je zorgt voor gedegen informatiestromen over de realisaties en (door)ontwikkelingen.
 • UX Researcher

  Den Haag
  Logius zoekt een UX researcher die usabilitytesten gaat uitvoeren voor alle digitale producten en diensten van Logius waar UX research voor nodig is. Wij gebruiken hiervoor ons eigen (remote en mobiele) 'UX lab’ met middelen die Logius zelf ter beschikking heeft. Soms wordt ook gebruik gemaakt van de faciliteiten van een extern UX lab. Je krijgt de kans om ons UX-lab te verbeteren en uit te breiden. Wij zoeken een nieuwe collega die het uitvoeren van usability testen als hoofdtaak krijgt. In het UX-lab worden voornamelijk gebruikersonderzoeken op operationeel niveau gedaan. Bij al onze onderzoeken werken we als researchers in duo’s van wisselende samenstelling.Taken en verantwoordelijkheden van de UX researcher:
 • Kwaliteitsadviseur

  Den Haag
  KwaliteitsadviseurBen jij een ervaren kwaliteitsadviseur met ervaring in een klantcontact omgeving? Maak jij graag impact op de samenleving? Ben je met jouw ervaring in staat om processen snel te analyseren en gedegen oplossingen aan te dragen? Heb je ervaring met gangbare standaarden in klantcontact zoals het gebruik van klanttevredenheidsonderzoeken en het continu verbeteren van dienstverlening? Dan komen wij graag met jou in contact! Wat ga je doen? De kwaliteitsadviseur heeft diverse onderwerpen in portefeuille:
 • Enterprise-architect

  Den Haag
  In een complexe governance-structuur houdt Logius zich bezig met een breed scala aan maatschappelijk relevante onderwerpen. En wij hebben de switch gemaakt naar een agile-organisatie met het Scaled Agile Framework (SAFe). Bij ons in Den Haag neem jij als enterprise-architect de businessprocessen van onze klanten als startpunt. Van daaruit werk je aan een IT-strategie en -architectuur.
 • Release Train Engineer

  Den Haag
  Met je energieke persoonlijkheid zorg je dat binnen de Agile Release Train (ART) Gegevensuitwisseling alles soepel werkt. Uiteraard doe je dit niet alleen maar ben je samen met de Product Manager en de System Architect de spin in het web. Je coördineert, faciliteert, communiceert en managed risico’s. Je lost overstijgende uitdagingen op en zorgt voor continue verbetering. Je ondersteunt meerdere niveaus (ART, ondersteunende teams, voorbereidende teams, uitvoerende teams, afrondende teams), en je hebt overzicht, zodat je over al die niveaus je aandacht kunt verdelen. Je werkt samen met stakeholders op meerdere niveaus. Met collega’s vergroot je de samenhang tussen de voorzieningen van Logius.
 • Scrum Master

  Den Haag
  Bij Logius in Den Haag leveren we producten en diensten voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken. En we begrijpen dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Daarom krijg jij als scrum master alle ruimte om het experiment aan te gaan en de agile-mindset binnen Logius verder te brengen. Daarbij kun je naar hartenlust samenwerken met vakspecialisten. En jezelf ontwikkelen op je vakgebied.
 • Senior Scrum Master

  Den Haag
  DigiD, MijnOverheid en Digikoppelingen. Dat zijn de bekende producten en diensten van Logius in Den Haag voor de digitale overheid. Het mooie aan onze organisatie? Op elk niveau zijn we overtuigd van de meerwaarde van agile werken en snappen we dat het toepassen daarvan een ongoing proces is. Niet vreemd dus dat jij als senior scrum master alle ruimte krijgt om te experimenteren samen met vakspecialisten. Zodat je de agile-mindset binnen Logius verder kunt brengen.
 • Sourcingmanager

  Den Haag
  Sourcingkansen optimaal benutten: daar krijg jij energie van. Als sourcingmanager bij Logius in Den Haag zet je jouw ondernemerschap in om ons sourcingbeleid vorm te geven én te implementeren. Zo heb je een belangrijke rol in het toegankelijk maken van de digitale overheid voor iedereen in Nederland.
 • Leveranciersmanager

  Den Haag
  Koppel jij praktische IT-kennis aan een heldere visie op leveranciersmanagement? Draag je graag bij aan een digitale overheid die voor iedereen in Nederland werkt en toegankelijk is? Deze vacature in Den Haag is jouw opstap naar een veelzijdige carrière. Als leveranciersmanager bij Logius zet je op hoog niveau belangrijke lijnen uit.Als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag, is Logius verantwoordelijk voor de digitale producten en diensten waarmee burgers zich verbinden met overheidsinstanties. Hier zijn veel externe leveranciers bij betrokken.
 • Operationeel Medewerker Inhuurdesk

  Den Haag
  Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de digitale overheid? Ben jij iemand die van uitdagingen houdt en zich graag in complexe onderwerpen verdiept? Kom dan bij Logius werken! Werken bij Logius is uitdagend - niet alleen omdat Logius de digitale dienstverlener van de Nederlandse overheid is en verantwoordelijk is voor essentiële diensten zoals DigiD, maar ook omdat wij als organisatie volop in beweging zijn. Logius heeft op dit moment meer dan 200 leveranciers waar wij verschillende diensten van afnemen, van kleinere software contracten tot de gehele outsourcing van diensten en teams. Binnen Logius werken we volgens de SAFe/Agile werkwijze, wat ook betekent dat we met zelforganiserende teams werken.
 • Directiesecretaris Security & Compliance Office/CIO Logius

  Den Haag
  Wat ga je doen?Veilige en betrouwbare digitale overheidsinformatie en –systemen voor alle Nederlanders. Denk aan het zonder risico’s kunnen gebruiken van DigiD, MijnOverheid en het doen van belastingaangifte. Jij hebt als directiesecretaris Security & Compliance Office/CIO Logius in Den Haag een cruciale organiserende, adviserende, verbindende en vertegenwoordigende rol in het hart van een organisatie waar het hierom draait. In je functie als directiesecretaris ben je in brede zin een onmisbare factor in de bestuurlijk-organisatorische kant van onze dienstverlening als dienst Digitale Overheid. Binnen het nieuwe Security & Compliance Office (S&C Office), op onderwerpen die heel Logius raken en richting een groot aantal (externe) stakeholders.

Uitgebreide beschrijving vacatures

U vindt al onze actuele vacatures, inclusief uitgebreide beschrijving op de website Werken voor Nederland.

Meeloopstage bij team Communicatie

Tijdens deze stage ga je aan de slag met interne communicatie, social media en corporate communicatie.

 • Duur: minimaal 6 maanden, 36 uur per week
 • Periode: 3 jan - 30 jun 2022
 • Vergoeding: €635 per maand

Lijkt je dat wat? Bekijk dan hieronder de hele vacature en solliciteer direct.

Werken bij Logius:

De diensten die wij aan onze klanten, andere overheden, leveren hebben impact op Nederland. Op ons dagelijks leven, de economie en de digitale overheid. Je komt Logius vaak tegen zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld wanneer je belastingaangifte doet of je je bij een gemeente inschrijft na een verhuizing. Maar ook als een containerschip in de haven van Rotterdam aankomt.

De impact die de diensten van Logius op Nederland heeft, maakt ons werk spannend en uitdagend. Stel je voor wat er gebeurt als DigiD niet werkt. Dan ligt de hele digitale dienstverlening van de overheid plat… Onze diensten moeten dus 24/7, 100% beschikbaar zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

We werken in het hart van de digitale overheid. We onderzoeken innovaties op het gebied van digitale authenticatie en gegevensuitwisseling en passen deze toe in onze diensten zoals MijnOverheid, DigiD en SBR.

Logius begon in 2006 met een klein clubje mensen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 500 collega’s. Je vindt bij ons professionals met passie voor hun vak en de digitale overheid. We werken in een informele sfeer met veel ruimte voor samenwerking en eigen initiatief. 

Een typische overheidsorganisatie zijn we niet. We hebben opdrachtgevers, klanten en moeten ons eigen geld verdienen. We hebben daarom een bedrijfsmatige cultuur en werken veel samen met marktpartijen. 

Als je bij Logius aan de slag gaat, krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Sterker nog, we verwachten van je dat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een eindejaarsuitkering.
 • De mogelijkheid om een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Denk aan extra vakantiedagen, studiefaciliteiten en korting op bedrijfsfitness.
 • Een volledige woon-werkvergoeding (jaarkaart openbaar vervoer 2e klas).
 • Tot 55% betaald ouderschapsverlof.
 • Een extra verlofregeling voor ouderen.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid op Rijksoverheid.nl

Verhalen van Logius collega's

Cindy Babis op haar werkkamer

'Teams empowered maken, dat is mijn doel'

Cindy wilde vroeger stewardess worden, maar werd reisadviseur en later Agile teamcoach. Ze krijgt energie van het begeleiden van teams. Dat doet ze nu volop als Scrum Master bij Logius.

Portret Elske Derks

'Bij Logius kunnen dingen heel snel gaan'

Elske Derks is jurist bij Logius. Ze houdt zich onder andere bezig met bestuursrecht en privacy. Hierbij komt haar affiniteit met technologie goed van pas.