Werken bij Logius

Welkom in het hart van de digitale overheid

Als onze collega’s aan vrienden en familie vertellen dat ze voor Logius werken, dan gaat waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Maar noem de diensten DigiD of MijnOverheid en iedereen heeft aan één woord genoeg. Logius is de dienst Digitale Overheid. Met onze producten en diensten helpen we overheid, bedrijven en mensen om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren.

Tekst Logius

Ik woon in Linschoten, dat is een dorpje tussen Woerden en Montfoort.

Ik fiets en ik zwem en ik tafeltennis. Ik ben een grote muziek liefhebber.

Nederland is een fantastische samenleving en ik vind het mooi om daar voor te knokken.

Ik kom uit de horeca, mijn vader had vroeger een zaak, dus daar ben ik ook in op gegroeid.

Mijn ouders zeiden altijd wil jij de hoogst opgeleide barvrouw van Nederland worden?

Toen dacht ik, ja misschien is het nu wel tijd om een serieuze baan te gaan zoeken..

..en toen dacht ik, ik heb ook masters bestuurskunde, dus dan maar misschien naar de overheid.

Ik wordt wel eens een nerd genoemd waarbij je het niet door hebt. Ik zie dat maar als en compliment.

Mijn kracht is verbinden, ik kan technisch heel erg goed begrijpen hoe iets in elkaar zit, ik heb heel veel verstand van netwerken, maar ik snap ook heel goed waar je het voor doet.

Uiteindelijk kan ik heel erg technisch gaan uitleggen hoe een DDoS aanval in elkaar zit, maar het resultaat is gewoon dat je geen belasting aangifte kunt doen.

Ik heb geen acht tot vijf mentaliteit, als de shit in de tent is, dan moet het gewoon gebeuren, punt.

Er komt een groot containerschip binnen met 18.000 containers, daar zit een vervolgproces achter.

Dat gaat via trein, binnenvaart, vrachtauto's die allemaal opgesteld worden en georganiseerd moeten worden..

..zodat dat containerschip leeg gehaald wordt en dat het vervolg proces kan starten.

Daar heeft het bedrijfsleven last van als dat niet werkt.

Voorheen dacht ik altijd dat ik nooit bij de overheid in dienst zou willen, omdat het toch een bepaald imago heeft, een beetje stoffig, dat kom ik hier helemaal niet tegen.

Vanaf het moment dat ik bij Logius werk, en ik heb hier ook een tijdje als externe gezeten, het is gewoon alsof je voor een bedrijf werkt, dat vind ik heel prettig want ik ben niet vies van een beetje werken.

Er wordt hier hard en goed gewerkt, sterker nog, het biedt me meer mogelijkheden omdat een aantal zaken, spannende werkzaamheden, die mogen alleen maar gedaan worden door de interne medewerkers.

Als je ICT leuk vindt is het wel een super leuke organisatie om voor te werken, omdat het heel gevarieerd en divers is, heel dienstverlenend en klant gericht.

Je hebt heel veel vrijheid, er werken leuke mensen, we hebben in ons team netwerk architecten, architecten op infrastructuur.

De drive, de betrokkenheid van de mensen vind ik heel erg hoog.
Maar ook de onderlinge collegialiteit om mensen te helpen.
Want je komt net binnen, bent nieuw, hebt geen idee, hoe zitten dingen?

Geen moeite, kan ik iets doen? kan ik je helpen? Dat vind ik heel prettig.

Ik vind het echt leuk om aan Nederland bij te dragen, ik heb het hier echt ontzettend naar mijn zin, met ons team, ik ben hier aan het werk voor Nederland.

Uiteindelijk doen we het natuurlijk allemaal voor de burger, belastingdienst, UWV, gemeenten. Dus dat vind ik heel leuk dat wij dat met zijn allen hier doen.

Je ziet gewoon een stukje van je eigen werk terug, waar ook mijn ouders, mijn vrienden, waar iedereen gebruik van maakt, dat vind ik heel erg leuk.

Als je een beetje een hart voor Nederland hebt dan is Logius een fantastische werkgever.

Er zijn genoeg uitdagingen hier, kansen moet je grijpen.
Vacatures

Bekijk onze vacatures op Werken voor Nederland

We zoeken onder andere:

 • SAFe Coach

  Den Haag

  Wat ga je doen?
  Logius is op zoek naar een ervaren SAFe Coach. Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

 • Managementondersteuner Logius

  Den Haag

  Een onmisbare schakel bij de ondersteuning van teamleiders. Dat ben jij! Als managementondersteuner bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geef je organisatorische en logistieke ondersteuning en ben je tegelijkertijd een sparringpartner in het structureren van werk en afspraken.

  Je zorgt voor een correcte afhandeling en verspreiding van de correspondentie en bent het telefonisch aanspreekpunt. Je beheert de agenda’s van de teamleiders, maakt in- en externe afspraken en ontvangt relaties. Daarnaast organiseer en ondersteun je overleggen, en zorg je voor de nodige stukken en follow-up van gemaakte afspraken. Ook ben je verantwoordelijk voor het (vertrouwelijke) archief en coördineer je de ziekteregistraties.

 • Release Train Engineer

  Den Haag

  Wat ga je doen?

  Logius is op zoek naar een ervaren Release Train Engineer (RTE). Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

 • Senior Bestuurlijk Adviseur Logius

  Den Haag

  Wat ga je doen?

  De ontwikkelingen binnen de digitale overheid hebben de afgelopen jaren een vlucht genomen. Het belang van veilig en makkelijk digitaal zakendoen met de overheid wordt steeds groter. Logius zoekt een strategisch adviseur die affiniteit heeft met de digitale overheid en bestuurlijke processen en zich wil verdiepen in wat er op dit gebied speelt. Sta jij stevig in je schoenen, vind je ICT en digitale dienstverlening interessant, heb je een vooruitziende blik én zet je graag je tanden in strategische vraagstukken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of werken bij Logius? Neem dan gerust contact op met onze recruiters via recruitment@logius.nl.

JongLogius

JongLogius is er voor enthousiaste, jonge medewerkers tot en met 35 jaar om hen te verbinden met elkaar én met Logius. JongLogius organiseert diverse activiteiten waarin persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en netwerken centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan een werkbezoek aan Google, een kennissessie omgaan met stress of een Matchday binnen Logius.