Main content

U kunt het KVK Handelsregister Zoeken, Basisprofiel en Vestigingsprofiel nu gebruiken via het Centraal Aansluitpunt.

API gebruiken voor KVK Handelsregister data

Vanaf nu biedt het Logius Centraal Aansluitpunt ook aansluitingen op de KVK API’s: KVK Handelsregister Zoeken, Basisprofiel en Vestigingsprofiel. Hiermee kunt u zoeken naar bedrijven met KVK-nummer, RSIN, vestigingsnummer, handelsnaam, straatnaam en plaats. Vervolgens kunt u basisgegevens of vestigingsgegevens ophalen. Zo maken wij het makkelijker om meer gebruik te gaan maken van API-gebaseerde overheidsdienstverlening.

Wat is een API en hoe werkt het?

Een 'Application Programming Interface' (API) is een verzameling definities voor communicatie tussen computerprogramma's. Via API's kunnen applicaties gegevens uitwisselen. Zo kan een zaaksysteem de KVK API’s gebruiken om op basis van een KVK-nummer het adres van een bedrijf op te halen uit het Handelsregister.

Het Centraal Aansluitpunt verzorgt de technische aansluiting met de eigenaar van de API, zodat uw applicatie alleen een aansluiting op het Centraal Aansluitpunt nodig heeft voor alle koppelingen die u wilt gebruiken.

KVK API

Een KVK API levert een directe koppeling met data uit het Handelsregister. Het is makkelijk, efficiënt én u vermijdt er onnodige fouten mee omdat u registergegevens (zoals handelsnaam, adresgegevens of KVK-nummer) niet meer hoeft op te zoeken en over te typen.

Over het Centraal Aansluitpunt

Het Centraal Aansluitpunt van Logius maakt het mogelijk veilig en laagdrempelig aan te sluiten op Basisregistraties en andere voorzieningen, zoals de Basisregistratie Personen, de Basisregistratie Kadaster en het KVK Handelsregister. U sluit één keer aan, waarna u meerdere koppelingen kunt gebruiken in uw software.

Gerelateerde dienst(en)