Main content

Is er een vergunning aangevraagd of gaat de gemeente binnenkort werkzaamheden uitvoeren in de buurt? Sinds half september is het mogelijk om officiële bekendmakingen over uw buurt in te zien op MijnOverheid.

Met de nieuwe dienst ‘Berichten over uw buurt’ is het mogelijk de officiële bekendmakingen van gemeenten, waterschappen en provincies naast de bestaande kanalen ook op MijnOverheid in te zien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om lokale nieuwe regelgeving, een vergunning voor een evenement of een bouwplan van de gemeente.

‘Berichten over uw buurt’ is te vinden onder het thema ‘wonen’ op MijnOverheid. Welke berichten getoond moeten worden, kan iemand zelf instellen. Er kan bijvoorbeeld worden aangegeven binnen welke straal van de woning berichten getoond moeten worden. Daarnaast is er een zoekfunctie beschikbaar. Later wordt het ook mogelijk om via MijnOverheid aan te geven over welk soort bekendmakingen iemand via e-mail genotificeerd wil worden.

Voor het tonen van ‘Berichten over uw buurt’ werkt Logius samen met het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), de organisatie achter www.overheid.nl. De officiële bekendmakingen op www.overheid.nl zijn identiek aan de bekendmakingen op MijnOverheid.

Logius en MijnOverheid

Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Logius verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid. Hier valt zowel het beheer van de architectuur van de producten en diensten als de doorontwikkeling onder. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, continuïteit en beveiliging van MijnOverheid.

Meer informatie

Lees meer over Berichten over uw Buurt op MijnOverheid.

Gerelateerde dienst(en)