Main content

Dankzij de dienstverlening van Logius kunnen gegevens veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerd tussen overheden, burgers en bedrijven worden uitgewisseld. Logius maakt dit mogelijk als ketenpartner voor de digitale overheid. De dienstverlening van Logius biedt eveneens oplossingen om de gegevens in de basisregistraties op orde te houden en uit te wisselen.

Gerelateerde Content
Een foto van Sylvia Vertegaal

De Rijksoverheid wil als een van de grootste inkopers van Nederland zorgen dat digitaal zakendoen met het Rijk probleemloos verloopt. Daarbij hoort proactief beheer van de ICT-standaarden die digitale inkoopprocessen mogelijk maken. Daarin trekken het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Logius samen op.

Wouter Scholten

'Onze missie is het inkoopproces van het Rijk gemakkelijker maken door digitalisering. Daarom hebben we nu een pilot gedaan met e-orders', vertelt Wouter Scholten, projectleider bij het CPO-office van BZK.

Sinds enige tijd is de internationale ICT-standaard voor het digitaal zakendoen, de Peppol BIS, door Forum Standaardisatie toegevoegd aan de lijst met aanbevolen standaarden. Justin de Jager, in zijn toenmalige rol van beleidsmedewerker e-facturatie (BZK), heeft destijds het initiatief genomen om dit voor elkaar te krijgen.