Over Logius

In het hart van de digitale overheid

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius biedt voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digipoort.

Dankzij deze diensten van Logius kunnen mensen hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken. We werken in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we trots op.

Directieteam van Logius

  • Yvonne van der Brugge-Wolring - Algemeen directeur
  • Geert Nederhorst - Directeur Strategie & Regie
  • Winfried de Valk - Directeur Productiehuis
  • Leonie Geerts - Directeur Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling
  • Lisette van der Kraan - Secretaris Logius
Logius-introductievideo

KleinLef

Logius is lid van het samenwerkingsverband KleinLef. Uitvoeringsorganisaties binnen de Rijksoverheid werken hierin samen om hun dienstverlening te verbeteren.

Vrouw zit achter haar laptop op het Binnenhof in Den Haag

Sturing digitale overheid

Nederland digitaliseert en dat biedt grote kansen om dingen slimmer te doen. We willen als overheid die kansen benutten en daar hoort een goede besturing bij.

Man aan een tafel aan het werk achter zijn laptop

Blijf op de hoogte

We informeren u graag via onze nieuwsbrieven en ons magazine Koppelvlak. Ook kunt u via de Logius-app snel informatie ontvangen over onderhoud en storingen.