Main content

Digipoort gebruikt PKIoverheid-certificaten voor het ondertekenen en beveiligen van communicatie. In september 2022 wordt een aantal van deze certificaten vervangen. Dat doen we omdat de geldigheidstermijn van de huidige certificaten verloopt.

Bekijk hieronder of deze vervanging gevolgen voor u heeft. Zorg er in dat geval voor dat u op tijd actie onderneemt, zodat Digipoort blijft werken zoals bedoeld.

Welk certificaat wordt vervangen? 

Het certificaat oe.procesinfrastructuur.nl PKIoverheid Private services CA-G1 geldig van 4-10-2019 t/m 3-10-2022, wordt vervangen door: oe.procesinfrastructuur.nl PKIoverheid Private services CA-G1 geldig van 31-8-2022 t/m 30-8-2024.

Dit certificaat wordt gebruikt voor de beveiliging van het endpoint oe.procesinfrastructuur.nl. Lees meer hierover op Aansluit Suite Digipoort (na inloggen). Ook wordt dit certificaat gebruikt voor de ondertekening van de berichtstromen via de FTP koppevlakken FTP 1.6.1 en GB 3.0 (zie Berichtenstromen over Digipoort.)

Vertrouw het nieuwe Digipoort PKIo certificaat

Digipoort maakt gebruik van zogenaamde 2-zijdige SSL-verbindingen. Om deze verbindingen succesvol tot stand te kunnen brengen, moet het Digipoort eindcertificaat inclusief bovenliggende hiërarchie zijn opgenomen in de truststore van uw systeem. Bekijk de Hiërarchie: Staat der Nederlanden Private Root CA - G1.

Omdat de hiërarchie van het nieuwe Digipoort certificaat gelijk is aan die van het oude, is deze als het goed is al opgenomen in uw trustore en is in de meeste gevallen geen actie meer nodig.

Of daarnaast ook het nieuwe Digipoort eindcertificaat expliciet moet worden opgenomen in uw truststore hangt af van hoe uw aangiftesoftware hiermee omgaat. Voor de zekerheid adviseren wij om het nieuwe Digipoort eindcertificaat op te nemen in uw trustore.

U moet dus zelf actie ondernemen als uw software het nieuwe eindcertificaat niet automatisch vertrouwt. Uw software zal in dat geval moeten worden aangepast, zodat het nieuwe eindcertificaat wordt vertrouwd. Neemt u bij vragen over deze aanpassing contact op met uw softwareleverancier.

Planning certificaatvervanging

Hieronder vindt u de data waarop Logius het certificaat vervangt. Zorg ervoor dat u vanaf dat moment het nieuwe Digipoort certificaat vertrouwt in uw systemen.

Digipoort PKIo certificaat Vervangingsdatum Nieuwe certificaten
oe.procesinfrastructuur.nl 22-09-2022 na 18:00 uur Download het nieuwe certificaat

Blijf op de hoogte

U kunt de berichten rondom deze wijziging op deze website volgen. U kunt ook de Logius-app downloaden, dan ontvangt u een bericht bij onderhoud of storingen. Serviceberichten bij onze diensten worden verstuurd naar de contactpersoon die bij ons geregistreerd staat.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt Logius bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 555 4555 (10 cent per gesprek) of via ons contactformulier.

Gerelateerde dienst(en)