Main content

Levert u goederen of diensten aan de Rijksoverheid? Dan moet u elektronisch factureren. Dit heet ook wel e-factureren. Logius beheert een aantal technische koppelingen en standaarden waarmee softwareleveranciers e-factureren mogelijk kunnen maken in hun software.

 

 

Gerelateerde Content
Een foto van Sylvia Vertegaal

De Rijksoverheid wil als een van de grootste inkopers van Nederland zorgen dat digitaal zakendoen met het Rijk probleemloos verloopt. Daarbij hoort proactief beheer van de ICT-standaarden die digitale inkoopprocessen mogelijk maken. Daarin trekken het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Logius samen op.

Wouter Scholten

'Onze missie is het inkoopproces van het Rijk gemakkelijker maken door digitalisering. Daarom hebben we nu een pilot gedaan met e-orders', vertelt Wouter Scholten, projectleider bij het CPO-office van BZK.

Sinds enige tijd is de internationale ICT-standaard voor het digitaal zakendoen, de Peppol BIS, door Forum Standaardisatie toegevoegd aan de lijst met aanbevolen standaarden. Justin de Jager, in zijn toenmalige rol van beleidsmedewerker e-facturatie (BZK), heeft destijds het initiatief genomen om dit voor elkaar te krijgen.