DigiD

Wat is DigiD?

DigiD is een veilig en betrouwbaar middel waarmee gebruikers zich digitaal kunnen identificeren. Bent u een overheidsorganisatie, of een organisatie met een publieke taak? Dan kunt u DigiD inzetten. DigiD geeft u zekerheid over de identiteit van uw gebruikers.

Voor wie is DigiD?

Voor overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak zoals ministeries, lokale overheden, organisaties in de zorg, onderwijs, pensioen en waterschappen. Kijk voor de actuele lijst van aangesloten organisaties op DigiD.nl. Bent u een burger en wilt u kunnen inloggen via DigiD? Ga dan naar DigiD.nl.

  Voordelen

  DigiD is praktisch voor u als organisatie en voor uw klanten. Zo kunt u met DigiD bijvoorbeeld uw inschrijfprocedure versnellen of gemak voor uw gebruikers verhogen. Hierdoor krijgt u een hogere klanttevredenheid.

  Alle voordelen op een rijtje:

  • Veilig en betrouwbaar.
  • Eenvoudig om aan te sluiten.
  • Zekerheid over met wie uw organisatie te maken heeft.
  • Ruim 13,5 miljoen Nederlanders gebruiken DigiD.
  • Meer gemak voor uw gebruikers.

  Gerelateerd Nieuws

  Inloggen via DigiD app met eenmalige ID-check bij Amsterdam UMC

  03-09-2020
  Het is voortaan mogelijk om in te loggen bij Amsterdam UMC via de DigiD app, waarmee een eenmalige controle (ID-check) van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is uitgevoerd.

  Over de grens inloggen met DigiD

  27-08-2020
  DigiD is officieel erkend als Europees inlogmiddel. Dit houdt in dat je straks met je DigiD online zaken kunt regelen met overheidsorganisaties in het buitenland.

  Hoe werkt de DigiD app? Digisterker legt uit!

  24-06-2020
  Stichting Digisterker heeft in samenwerking met Logius haar cursusmateriaal uitgebreid voor DigiD.

  Website

  www.digid.nl

  Status

  Beschikbaar voor organisaties met een publieke taak

  Categorie

  Toegang