Main content

Heeft uw organisatie één of meerdere apps voor uw gebruikers? Bijvoorbeeld voor het inzien of wijzigen van persoonlijke gegevens? En wil uw organisatie gebruikmaken van DigiD app2app? Dat betekent dat uw gebruikers voortaan moeten inloggen met de DigiD app voor toegang tot uw app(s). De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen.

De communicatierichtlijnen in dit document bieden u handvaten om uw gebruikers zo goed mogelijk te informeren over deze functionaliteit. Wij adviseren u deze richtlijnen over te nemen.

Versiegegevens

Publicatiedatum: mei 2020

Communicatieboodschappen

Hieronder treft u een aantal standaard teksten die u kunt gebruiken in de communicatie naar uw gebruikers over het inloggen met de DigiD app.

Aankondiging nieuwe manier van inloggen

Wij raden u aan om minimaal 3 maanden voor de overstap naar de DigiD app uw gebruikers hierover te informeren. Bijvoorbeeld via een melding bij het openen van uw app (waarbij ze kunnen aangeven die niet meer te laten zien) en op uw andere kanalen zoals uw website of e-mail. U kunt hiervoor onderstaande boodschap gebruiken.

De [naam app] app openen op uw smartphone of tablet? Vanaf XX-XX-XXXX kan dit
alleen als u ook de DigiD app heeft. Zo krijgt u gemakkelijk en veilig toegang tot uw
persoonlijke gegevens.

Inlogscherm app

Na de overstap op de DigiD app moet u voortaan uw gebruikers eerst verwijzen naar de DigiD app om in te kunnen loggen. Wij adviseren u om in het inlogscherm van uw app onderstaande tekst over te nemen met daaronder een app-icoon en onderin de login button. Als u deze linkt naar de DigiD app, dan kan uw gebruiker hierop klikken om de DigiD app te openen. De aanbevolen specificaties voor dit scherm treft u op pagina 6 inclusief voorbeelden. Het DigiD logo kunt u in verschillende formaten downloaden op www.logius.nl.

Welkom bij de [naam app] app.
<icoon DigiD app of uw eigen app icoon>
<button> Log in met de DigiD app

Toelichting DigiD app

U kunt eventueel een vraagteken toevoegen aan het inlogscherm van uw app voor meer informatie voor mensen die niet snappen wat ze moeten doen. U kunt dan gebruikmaken van de volgende boodschap.

Om de [naam app] app te kunnen openen, heeft u voortaan de DigiD app nodig. Zo krijgt u gemakkelijk en veilig toegang tot uw persoonlijke gegevens. Heeft u de DigiD app nog niet op dit apparaat? Download deze dan via de officiële app store. Zie www.digid.nl voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Mogelijk krijgt u vragen van uw gebruikers over het inloggen met de DigiD app. In dat geval kan uw helpdesk gebruikmaken van onderstaande FAQs. Wij vragen u om géén FAQs op te nemen in uw online kanalen en daar altijd zo veel mogelijk te verwijzen naar www.digid.nl.

Hoe regel ik de DigiD app?

Download de DigiD app via de officiële app store. Hierna moet u de DigiD app activeren. Zie www.digid.nl/digid-app.

Ik heb nog geen DigiD, wat moet ik doen?

Om de DigiD app te kunnen gebruiken, moet u een DigiD account hebben. Als u nog geen DigiD heeft, dan moet u deze eerst aanvragen via www.digid.nl.

Hoe log ik in met de DigiD app?

  1. Open de [naam app] app.
  2. Tik op Inloggen met de DigiD app.
  3. De DigiD app opent automatisch op uw apparaat.
  4. Log in met uw persoonlijke pincode van de DigiD app.
  5. U komt terug in de [naam app] app. U bent nu ingelogd en heeft toegang tot uw gegevens.

Wat heb ik nodig?

Een smartphone of tablet (iOS of Android) met de [naam app] app en een geactiveerde DigiD app. Om in te loggen gebruikt u de pincode die u voor de DigiD app heeft ingesteld.

Wat als de [naam app] app en de DigiD app niet op hetzelfde apparaat staan?

U kunt de [naam app] app dan niet openen. De [naam app] app en de DigiD app moeten namelijk op hetzelfde apparaat staan.

Aanbevolen specificaties

Bij het opmaken van het inlogscherm van uw app, adviseren wij u de volgende specificaties op te volgen.

  • DigiD logo in de nabijheid van de inlogknop, voor snelle herkenning
  • Kleuren met voldoende contrast, minimaal 3:1 voor grote tekst (18pt regular) of bold voor kleine tekst (vanaf 14pt)
  • DigiD logo niet kleiner dan 40x40px

Kleuren

U kunt de volgende kleuren gebruiken voor de inlogknop (conform Rijkshuisstijl) voor goede herkenbaarheid van DigiD:

  • Oranje: #E17000 In combinatie met witte of zwarte letters
  • Blauw: #017BC7 In combinatie met witte letters

Voorbeelden van het inlogscherm

Voorbeelden van verschillende inlogschermen