Main content

Wat is Diginetwerk?

Diginetwerk is een afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. 

Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief dan het open internet voor het uitwisselen van gegevens tussen overheidsorganisaties. Via Diginetwerk heeft u connectiviteit met alle aangesloten overheidsorganisaties via één koppeling.

Kom meer te weten over Diginetwerk en lees de ervaringsverhalen van gemeente Heerlen, VNG, RvIG en Parkstadt IT. Deze kunt u hier vinden onder 'Ervaringsverhalen'.

Voor wie is Diginetwerk?

Voor (overheids)netwerken die via besloten netwerken gegevens willen uitwisselen.

Voordelen

  • Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief dan het open internet voor het uitwisselen van gegevens tussen overheidsorganisaties. 
  • Met één netwerkaansluiting efficiënt en betrouwbaar communiceren met alle aangesloten overheidsorganisaties.
  • Eén standaardwijze van beheer en beveiliging van de gekoppelde besloten netwerken, centraal verzorgd.
  • Uw systemen kunnen op een standaardwijze ingericht worden voor de koppeling met Diginetwerk. Zo heeft u betere kwaliteit tegen lagere kosten.
  • Met een aansluiting op Diginetwerk kunt u eenvoudig gebruikmaken van Diginetwerk Mail. Diginetwerk Mail is een uitbreiding op Diginetwerk en maakt het mogelijk dat overheden veiliger met elkaar kunnen e-mailen. E-mails worden over het besloten Diginetwerk verstuurd in plaats van over het open internet.

Contact en ondersteuning

Zoekt u zakelijk contact met Logius? We zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.